Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bu katlı otopark çok işe yarayacak

Bu katlı otopark çok işe yarayacak

Geçen günlerde güneşi görünce yine şöyle hiç değilse şehir içinde yaya olarak bir tur atalım. Soğuk, yağmur telaşesi ile gözden kaçırdığımız yerlere bir de yakından bakalım istedik.

Kültür Park’ın Zindankale bölgesinden girdik Zafer’den Anıt’a kadar sokak sokak kendimizce gezdik. Eski günleri yâd ettik. Tanıdığımız eş dost esnaf ile sohbetler ettik.

Bölge ile pek çok notlar aldık. Olumlu olumsuz notlarımız arasında bölgede vatandaşın en büyük çilesi olan otopark konusunda Tahir Başkan’ın, Büyükşehir’in, Fen İşleri’nin şehir adına dört dörtlük bir eserinin büyük bir kısmının tamamlanmış olmasından da büyük mutluluk duyduk.

Evet, Zafer’de Kazım Karabekir Caddesi, Konya Lisesi, Şirin Hanım Çeşmesi ve Form bölgesinde yapımı hızla devam eden 300 oto parklık yerin altında üç katlı otopark ile üzerinde kafeteryalar, çocuk alanları, oturma grupları dolayısıyla güzel bir yeşil peyzajın olacağı bölge şekillenmiş.

foto-1-047.jpgfoto-2-051.jpg

Mesai saatinin lüzumsuz bir anında idik ama o gün güneş ile birlikte ortaya çıkan oturma gruplarında dinlenen vatandaşlar bile vardı.

Burasının adı Konevi Meydanı ve katlı otopark olarak artık dilimize yerleşecek. Buradaki güzel düzenleme ile bizim tarihi Hoca Hasan Camii de dört bir yanı ile ortaya çıkmış. O eski çirkin kötü çevre düzenlemesi ise tek kelime ile kazınmış. Modern ve temiz olacağını tahmin ettiğimiz tuvalet ise zaten cazibesini hiç kaybetmeyen bölgeye insani bir hizmet verecek.

Zafer’den Form kavşağına giden yolun kapatılması ile bu bölgedeki esnaf tek kelime ile bitmişti. Şimdi inşallah bölgede yeni bir canlılık oluşur ve esnafın da yüzü güler.

Bu işi düşünenden, projeye dönüştürene, projeden bu hale getirenlere şehir adına teşekkür ederiz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Dünyalık elde etmek, yararsız değildir ama onu adaletsizce elde etmek en kötü şeydir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Okul servis araç sürücüleri ara sokaklarda hız yapmadıkları zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR