Burnunuza Estetik Yaptırırken Sesinizden Olmayın

Burnunuza Estetik Yaptırırken Sesinizden Olmayın
En çok yapılan estetik ameliyatlar arasında olan burun estetiği bazen hoşlanmayacağımız durumlar oluşturabiliyor.

Günümüzde en yaygın estetik operasyonların başında gelen burun estetiğinde kimi zaman hiç beklenmedik kötü sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Bu bağlamda iyi bir rinoplasti sonrası kişi hem güzel görünmeli, hem iyi nefes almalı, hem de iyi koklamalıdır. Peki ya ses rengimiz?

Op. Dr. Ozan Balık, burun estetiği sonra sesimizde oluşabilecek olası değişiklikler konusunda çok önemli bilgiler paylaştı. Siz de bir dakika durun, sesinizi dinleyin ve Balık’a kulak verin…

“Öncelikle sesiniz nasıl oluşuyor buna bakalım. Bu kısma şaşıracaksınız ama hep sözünü ettiğiniz o ses telleri aslında tel değildir. Bu perde şeklinde bir doku olup, larens dediğimiz boyun yapısının içerisinde yerleşmiştir. Bunca renkli ses tonunun ana yapısı, 2 adet ses perdesinin açılıp kasılması ve gerginliğinin artıp azalması ile elde ediliyor. Her gün saatlerce duyduğunuz sesiniz, bu perdelerde ses oluştuktan sonra sesin velofaringeal alandan geçip ağız boşluğu ve burun arka boşluğuna yansırken yüz iskeletinizdeki sinüs duvarlarına çarparak son halini almaya başlar. Bu süreçten anlaşıldığı üzere doğru nefes alma mekanizmaları ve doğru şekilde alınan hava sizin sesinizi etkiler.

SES TONUNUZ ETKİLENECEK
Bazı ses sanatlarında görüldüğü üzere buruna ses yansıması daha fazla olanlar da vardır. Her ne şekilde olursa olsun hava akışını etkileyen her girişim aslında ses tonunuz üzerinde bir etkiye sahiptir. Bir rinoplastide kişinin nefes alma problemi var ise ameliyat önceki ses tonunun kendi doğal ses tonu olduğunu düşünmemek lazım. Ameliyat sonrası burunun hava pasajı değişecek ise bu havanın işleyeceği ses tonunda da değişim olacaktır. Bu değişimin boyutu elbette burnunuzun ameliyat öncesi ne kadar solunum problem içerdiği ile ilişkilidir. Konuşurken burnunuzu tıkayarak ses tonundaki değişiminizi gözlemleyebilirsiniz. Eğer ameliyat öncesi solunum sıkıntınız yok ise ameliyat sırasında da solunum sıkıntısı oluşmaması için önlem alındı ise ses tonunuz korunmuş olacaktır.

Elbette ince bir ayrıntı daha var bu konuda… Ameliyat sonrası aldığınız nefes bile gelişebilirken ses tonunuz yine de değişebilir, çünkü olay sadece havanın bol olması değil o havanın burundan geçerken sürtündüğü ve çarptığı diğer yapılar da önemlidir.

Çoğunlukla ses tonundaki değişimleri hiçbirimiz algılamazken ses sanatları ile ilgiliyseniz ve burun estetiği düşünüyorsanız sesinizde olabilecek olası değişiklikler konusunda mutlaka doktorunuz ile konuşmalısınız. Böylece, ameliyatınızın herhangi bir kayıp riski olmaksızın değişebileceğine dair tam bir güvence almış olursunuz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.