Bursa'da dereye düşen 4 kişi kurtarıldı

Bursa'da dereye düşen 4 kişi kurtarıldı
Merkez Yıldırım ilçesinde bulunan Hünkar Köşkü'nün yaklaşık 40 metre aşağısından geçen Gökdere'ye lodos ve yağmurun etkisiyle düşen 4 kişi, AFAD, UMKE, sağlık ve itfaiye ekiplerinin 2 saatlik çalışması sonucu kurtarıldı

BURSA (AA) - Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde bulunan Hünkar Köşkü'nün yanından geçen dereye düşen 4 kişi, AFAD, UMKE ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı.

İddiaya göre, Mehmet Kaba (23), kuzeni Ümit Uluca (22), teyzesi Gülşen Keklik (42) ve diğer kuzeni Basri Sükut (22) ile Yıldırım ilçesi Mollaarap Mahallesi'nde bulunan Hünkar Köşkü'ne bir araçla gelerek, alkol almaya başladı.

Gülşen Keklik, bir süre sonra tuvaletinin gelmesi üzerine köşkün yan tarafından ve yaklaşık 40 metre aşağıdan geçen Gökdere'nin yamaç kısmında bulunan çalılıkların arkasına giderek, ihtiyacını gidermek istedi. Keklik, yağmur nedeniyle kayganlaşan otlardan ve etkili olan lodostan dolayı dengesini kaybedip yuvarlandı.

Kadının düştüğünü gören yeğenleri Mehmet Kaba, Basri Sükut ile oğlu Ümit Uluca da arkasından giderek Keklik'i kurtarmak istedi. Kaba, Sükut ile Uluca da yağmur nedeniyle yamaçtaki otların kayganlaşması nedeniyle dengelerini kaybederek derenin yamacına düştü. Kaba, cep telefonuyla polis ekiplerini arayıp yardım istedi.

Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, Kaba ile Uluca'yı yukarı çıkardı. Sükut ile Keklik'in daha da aşağı yuvarlandığını belirleyen ekipler, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinden yardım istedi.

Sükut ile Keklik de düştükleri yerden ekiplerin yaklaşık 2 saatlik çalışmasının ardından çıkarıldı. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Çekirge ve Bursa Devlet Hastanelerine götürüldü.

Görgü tanıklarından İlker Ekinci, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Üç erkek, bir bayan arkadaş burada içki içiyordu. Bayan arkadaş tuvalet ihtiyacını gidermek için çalılıkların oraya gittiği sırada aşağı yuvarlanıyor. Diğer erkekler de kadını kurtarmak isterken aşağı düşüyor. Ben de buraları iyi bildiğim için kurtarma çalışmalarına yardım ettim." dedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.