Bursa'daki Kobi'lere 220 Milyon Lira "Nefes Kredisi"

Bursa'daki Kobi'lere 220 Milyon Lira "Nefes Kredisi"
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:- "Bursa iş dünyası temsilcileri, Nefes Kredisi ile 220 milyon liralık kaynaktan faydalandı. Nakit akışının çok önemli olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde özellikle KOBİ niteliğindeki firmaların güçlü desteğe ihtiy

BURSA (AA) - Bursa'da, bin 200 KOBİ'ye "Nefes Kredisi" ile 220 milyon lira destek sağlandığı bildirildi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yazılı açıklamasında, firmaların nakit ihtiyacına çözüm sunan Nefes Kredisi'nin iş dünyasına büyük moral verdiğini belirtti.

Uygun faiz ve ödeme koşulları ile üyelerine finansman desteği sunduklarını aktaran Burkay, "TOBB öncülüğünde KOBİ'ler için başlatılan aylık yüzde 0,99'luk faiz oranı, ilk 6 ay ana para geri ödemesiz ve 18 ay vadelerle sunulan krediden bin 200 Bursalı firma faydalandı." ifadesini kullandı.

Türkiye'de Nefes Kredisi ile firmalara en fazla katkı sağlayan odalardan biri olduklarını vurgulayan Burkay, şunları kaydetti:

"Nefes Kredisi, ekonomimizin can damarı KOBİ'lerin ticaret hayatına önemli bir destek sundu. İş dünyamızın yüksek ilgisi de ne kadar doğru bir adım attığımızı gösteriyor. Bursa iş dünyası temsilcileri, Nefes Kredisi ile 220 milyon liralık kaynaktan faydalandı. Nakit akışının çok önemli olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde özellikle KOBİ niteliğindeki firmaların güçlü desteğe ihtiyacı var. KOBİ'lerin en önemli meselesi olan teminatlandırma konusuna çözüm üretiyoruz. Finansman talebindeki küçük ve orta ölçekli üyelerimiz, Nefes Kredisi ile kolay ve hızlı bir şekilde bu kaynağa ulaştı."

KOBİ'ler için aylık yüzde 0,99 faiz oranı ile 200 bin liraya kadar kredi imkanı sunan Nefes Kredisi, ilk 6 ay geri ödemesiz olarak 18 ay vade imkanı sunuyor. Krediden faydalanmak isteyen firmalar Ziraat Bankası, Vakıfbank, bu bankaların katılım bankaları ile Halkbank ve Denizbank aracılığıyla başvurularını gerçekleştirebiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.