Bursa'dan Diyarbakır'a yardım

Bursa'dan Diyarbakır'a yardım
AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığının koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Bursa İl Başkanlığınca toplanan 12 tır insani yardım malzemesi, Diyarbakır'da terör mağduru ailelere dağıtılacak

BURSA (AA) - AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığının koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Bursa İl Başkanlığınca toplanan insani yardım malzemeleri, 12 tıra yüklenerek Diyarbakır'daki terör mağdurlarına gönderildi.

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Ekrem Çelebi, Doğanbey Otoparkı'nda tırların hareketinden önce düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yardım çalışmalarına destek veren kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.

Yardım malzemelerinin terör mağduru ailelere dağıtılacağını belirten Çelebi, "Bu tırların son bulmasını isterim, özellikle terör ve göçlerden dolayı. Ankara'dan Sayın Başbakanımızın selam ve saygılarını sizlere getirdim. Bu yardım kampanyası, Halkla İlişkiler Başkanlığımızca o bölgelerde mağdur olan kardeşlerimize diğer bölgelerden yardım edilmesiyle ilgili Başbakanımızın talimatı doğrultusunda başlatıldı. Bursa'dan 12 tırla yardım ulaştırmaya gayret eden herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun da Türk milletinin her zaman ekmeğini mağdurlarla bölüşmesini bildiğini vurguladı. Nerede sıkıntı varsa o bölgeye yardıma devam edeceklerini dile getiren Torun, şunları kaydetti:

"Güneydoğu Anadolu Bölgemizde 30 yıldır Türkiye'nin çile çektiği terör olayları yaşandı ki inşallah bugünlerde bunların kökü kazınacak. Milletimiz, nasıl ki bin yıldır bu coğrafyada kardeşçe, Türk, Kürt, Çerkez ayrımı yapmaksızın aynı topraklarda yaşadıysa inşallah aynı güzelliklerle bugün, sıkıntı yaşadığımız bölgelerde de huzur ve güven içinde yaşamaya devam edecek. Güneydoğu'da yaşanan sıkıntılara kayıtsız kalmamız mümkün değil. Bugün, inşallah Bayırbucak, Diyarbakır veya ülkemizin neresinde ihtiyaç varsa oradaki kardeşlerimize Bursa'nın küçük bir hediyesi olarak 12 tırlık bir yardım konvoyunu uğurlayacağız. 12 tır, belki çok bir şey değil, belki anlam ifade etmiyor ama karınca misali. Bursa olarak yolumuz belli. Yolumuz, kardeşlik ve birliktelik yoludur. Bu birliktelik ve kardeşliğimizi göstermek, onlarla hemhal olduğumuzu göstermek adına buradayız."

Tırlar, Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay'ın dua ettirmesinin ardından yola çıkarıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.