BÜSAN’a yeni merkez yapılıyor

BÜSAN’a yeni merkez yapılıyor
BÜSAN Sanayi’nde büyük bir ihtiyaç duyulan itfaiye merkezi için arsa tahsisi ve projelendirme yapıldı. Kısa sürede başlayacak olan çalışmalarla birim 2019 yılında hizmet verecek

840 işletme ve 25 bin çalışanı olan, 25 sektörde faaliyet gösteren, istihdam sağlayan BÜSAN Sanayi’ne en yakın itfaiye merkezi 7 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Ancak bir sanayi sitesinde bulunması öncelik arz eden oluşumlardan birini itfaiye merkezi oluşturuyor. BÜSAN’da bir fabrikada en son çıkan yangında yangına kısa sürede müdahale edilse de hasarlar meydana geldi ve bir kez daha BÜSAN da itfaiye merkezinin gerekliliği gün yüzüne çıktı.

2-3 DAKİKADA MÜDAHALE

BÜSAN yetkilileri çıkan yangınlar neticesinde ilk müdahale için sanayi sitesi içerisinde itfaiye merkezi istediğini duyurmuştu. Bu çağrıya kulak veren İtfaiye Daire Başkanlığı BÜSAN’da tahsis edilen arazide yeni bir itfaiye merkezi konuşlandıracak. Anayolun sonunda, Aslım Caddesi civarına yapılacak olan merkez ortak bir noktada bulunduğu için yangınlara 2-3 dakika içerisinde müdahale edebilecek. Yani müdahale süresi yarı yarıya düşecek.

2019’DA MERKEZ HAZIR OLACAK

İlk müdahale bu merkezde bulundurulan ekipler tarafından yapılacak olup akabinde merkezden destek ekip gönderilecek. Yeni yapılacak olan birimde bir ekip ve iki araç bulunacak olup, 9-10 kişiden oluşacak gruplar nöbetleşe olarak görev yapacak. 2018 sonu 2019 başlarında bitirilmesi planlanan merkezin arsa tahsisi ve projelendirmesi yapıldı. Bitirilecek olan proje sonunda sanayide çıkabilecek yangınlara anında müdahale edilebilecek. (Derya Demir)

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum