Büyük Cuma Buluşmasına Bütün Konyalılar Davetli

Büyük Cuma Buluşmasına Bütün Konyalılar Davetli
Akyürek, Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etme çabalarına karşı “Birlikte Konyayız Platformu” tarafından 15 Aralık Cuma günü Cuma namazı sonrası düzenlenecek “Büyük Cuma Buluşması”na bütün Konyalıları davet etti.

Birlikte Konyayız Platformu tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etme çabalarına karşı yarın yapılacak “Büyük Cuma Buluşması” ile ilgili olarak basın açıklaması yapıldı.

“KUDÜS’ÜN İŞGALİNE KARŞI EN GÜÇLÜ SESİN KONYA’DAN ÇIKMASI GEREKİR”

Mevlana Meydanı’ndaki programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konyalıların hangi kurum ve kuruluşa, hangi siyasal görüşe mensup olursa olsun çok yüksek bir sesle seslenmesi gerektiğinin altını çizdi. Başkan Akyürek, “Cuma namazını müteakip Mevlana Meydanı’nda Kudüs’ün işgalini kabul etmediğimizi haykıracağımız mitingimize, Büyük Cuma Buluşmamıza Konyalı hemşehrilerimizin hepsini bekliyoruz. Hangi kurum ve kuruluşa, hangi siyasal görüşe mensup olursa olsun çok yüksek bir sesle gür bir sesle Konya’dan Kudüs’e ve müstevlilere, sömürgecilere, işgalcilere korku salacak bir sesle buradan seslenmeliyiz. Kudüs’ün işgaline karşı en güçlü sesin Konya’dan çıkması gerekir. Çünkü Konya, Kudüs’ün, Mekke’nin Medine’nin kardeş şehridir. Konya, Kudüs’ün işgaline karşı yüzyıllar önce Selçuklu sultanlarının öncülüğünde karşı durmuş bir şehirdir.”

“ZULME KARŞI DURUŞUMUZU MEYDANDA DA GÖSTERMELİYİZ”

Kudüs’ün işgaline karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde milletimizin gerekeni yapmak için çalıştığını kaydeden Başkan Akyürek, sözlerini şöyle tamamladı; “Bu platformu oluşturan, Kudüs’ün işgaline karşı Konya’dan seslenecek olan tüm kuruluşlarımıza ve tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Yarınki büyük buluşmaya tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz. Kudüs’ün işgaline ‘hayır’ demek, hayatımızda belki de önemli bir an olacaktır. Bunu da unutmayalım. Çünkü zulme karşı duruşumuzu meydanda da göstermeliyiz” diye konuştu.

“FİLİSTİN’E VE KUDÜS’E SAHİP ÇIKTIĞIMIZI KONYA’DAN TÜM ALEME İLAN EDECEĞİZ”

Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Muhsin Görgülügil, yarın Konya’nın Filistin davasına ve Kudüs’e sahip çıktıklarını ilan edeceğini söyledi. Görgülügil, “Cuma namazını müteakip burada hep birlikte Konyamızın Filistin Davasına sahip çıktığını, Kudüs’ü ve Filistinlileri bırakmayacağımızı ve dün İslam İşbirliği Teşkilatı’nın aldığı kararların arkasında olduğumuzu, Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti ilan edilmesi dolayısıyla bu karara sahip çıkacağımızı inşallah yarın buradan seslendireceğiz, dillendireceğiz ve sahip çıkacağız. Bundan dolayı yarın bütün Konyalı kardeşlerimizi yapılacak olan bu büyük mitinge davet ediyorum” dedi.

Memur–Sen İl Temsilcisi Nazif Karlıer, Konya olarak tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte çok güçlü bir ses vereceklerini belirterek, “Mihenk taşımız Kudüs’tür. Bütün Konyalıları mitinge katılmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Hak-İş Konya Şube Başkanı Vacit Sır ise, tüm sendika mensuplarını ve Konyalılarına bu yüce davaya sahip çıkmaya davet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.