BÜYÜK FİNAL

BÜYÜK FİNAL
TBF Uluslararası U16 Yıldız Erkekler Turnuvası’nda heyecan sona eriyor. Geçtiğimiz hafta Konya’da başlayan organizasyon bugün Türkiye U16-Litvanya U16 maçıyla sona erecek. Büyük final 100. Yıl Spor Salonu’nda oynanacak ve saat 18.45’de başlayacak

TBF Uluslararası U16 Turnuvası’nda final heyecanı yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta sonu Konya’da başlayan turnuva bugün oynanacak final maçlarıyla sona erecek. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun her yıl gerçekleştirdiği, Avrupa’nın kategorisindeki en prestijli organizasyonu olarak kabul edilen turnuvada Türkiye U16 ve Türkiye U15 takımları mücadele etti. Ay-yıldızlılar, rakiplerine büyük üstünlük kurduğu turnuvada bugün şampiyonluk için sahaya çıkacak.

RAKİP LİTVANYA

Türkiye U16 takımı turnuvada, dikkat çeken bir diğer ülke Litvanya ile finalde karşı karşıya gelecek. Organizasyonda rakiplerini mağlup etmeyi başaran iki ülke, final maçında kozlarını paylaşacak. Avrupa basketbolunun zirvesinde yer alan ekol ülkelerden Litvanya ile mücadele edecek Türkiye, maçı kazanıp turnuvayı birincilikle bitirmek istiyor.

dsc_5106.jpg

“KAZANACAĞIZ"

U16 Yıldız Erkek Milli Takımının Başantrenörü Ertuğ Tuzcukaya, Litvanya maçını kazanarak turnuvayı güzel bir şekilde tamamlamak istediklerini söyledi. Yorucu ve güzel bir haftayı geride bıraktıklarını ifade eden Tuzcukaya, “Güzel bir organizasyonu bu yıl Konya’da gerçekleştirdik. Yorucu geçti ancak iyi bir turnuva çıkarttığımızı düşünüyorum. Amacımız iyi basketbolumuzu sahaya yansıtmaktı. Bunu başardığımızı düşünüyorum. Bugün de final maçında Litvanya ile karşılaşacağız. Güçlü bir rakip ancak takımımızın durumu gayet iyi ve kazanabileceğimizi düşünüyorum. Umarım gülen taraf biz oluruz” diye konuştu. Türkiye U16 ile Litvanya U16 arasında 100. Yıl Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 18.45’de başlayacak. (Seda Erciş)

TBF Uluslararası U16 Yıldız Erkekler Turnuvası’nda final programı

12.00   Ukrayna          -           Letonya

14.15   Gürcistan        -           Bulgaristan

16.30   Türkiye U15   -           Arjantin

18.45   Türkiye U16   -           Litvanya

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.