Büyükdede, “Türkiye favori ülkelerden bir tanesi”

Büyükdede, “Türkiye favori ülkelerden bir tanesi”
Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) Konya Şubesinin Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü misafirhanesinde iftar programı düzenledi.

Programa; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hüseyin Kara ile çok sayıda davetli katıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede yaptığı konuşmada, “Fabrikalarımıza endüstri 4.0'ı nasıl uygulayacağız telaşı içerisindeyiz. Bunu uygularken 'acaba istihdamda bir problem olacak mı olmayacak mı?' onu yönetmeye gayret ediyoruz.  Almanya, 'firmaları nereye taşıyacağız, nitelikli genç mühendis iş gücü nerede var, nereye nakledebiliriz' çabasının içinde. Bu noktada Türkiye favori ülkelerden bir tanesi." dedi.
“BÜTÜN ZORLUKLARI BİRLİKTE AŞACAĞIZ”
Dünyada ekonomik çalkantı olduğunu dile getiren Büyükdede, ,”Ekonomik olarak yeni bir sürecin içinde bulunuyoruz. Bu süreçteki bütün zorlukları da hep birlikte aşacağız. Bunları aşarken de en büyük güvencemiz nitelikli insan kaynağıdır. Genç ve eğitimli insan kaynağı gücümüz var. Çevremize baktığımızda özellikle Avrupa Birliği ülkelerinin en büyük sıkıntısı 'firmalarımızı nereye taşıyacağız' noktasıdır. Dün bir toplantımız vardı. Almanya, 'firmaları nereye taşıyacağız, nitelikli genç mühendis iş gücü nerede var, nereye nakledebiliriz' çabasının içinde. Bu noktada Türkiye favori ülkelerden bir tanesi. Geçen hafta 6 endüstri bölgesi ilan ettik. Bunun yanında 24 tane daha endüstri bölgesi ilan edilecek alanımız var. Her biri teşvik talebinde bulunmuş, Türkiye'nin büyük projelerinin yapılacağı yeni endüstriyel alanlar kurmaya gayret ediyoruz. Her gün her yerden OSB ve endüstriyel bölge talebi geliyor. Bunlar bize ümit veriyor. Gelecek dönemde çok hızlı gelişmeye ve yüksek teknolojide üretim yapan firmalara ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Fabrikalarımıza endüstri 4.0'ı nasıl uygulayacağız telaşı içerisindeyiz. Bunu uygularken 'acaba istihdamda bir problem olacak mı olmayacak mı?' onu yönetmeye gayret ediyoruz. Yeni bir sürece giriyoruz. Türkiye, Avrupa Birliği ile aynı süreci yaşama devam ediyor. Bu sürece üniversitelerimiz her gün yeni fakülteler, laboratuvarlar ve test merkezleri kurarak destek veriyor”  ifadelerini kullandı. (Ayşegül Ertul)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.