Büyükşehir muhtarları buluşturdu

Büyükşehir muhtarları buluşturdu
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya’daki muhtarların katımı ile ‘Muhtarlar Buluşması’ düzenlendi.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Eski Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Konya 2. Sıra Milletvekili Adayı Tahir Akyürek, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Programın açılış konuşmasını Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay gerçekleştirdi. Muhtarlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Uğur İbrahim Altay, “Konya bin 200 muhtarı ile temsilin güçlü olduğu illerden bir tanesi. Tüm hizmetlerimizde vatandaşlarla aramızda bir köprü ve iletişim kaynağı olan muhtarlar mahallelerdeki sorunların iletilmesinde ve çözülmesinde en büyük çözüm ortağımız. Eğer bugün Konya Türkiye’nin ve dünyanın en güzel şehirlerinden biri ise bunda muhtarların çok büyük katkısı ve emeği bulunuyor” dedi. 

“EN BÜYÜK EMEK SAYIN TAHİR AKYÜREK’ AİT”

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Yeni Büyükşehir Yasası çıktı ve seçime gidiliyor. Seçim öncesinde de özellikle merkezde Selçuklu, Meram, Karatay Belediye Başkanları olarak ilçelerde ilçe ziyaretlerimizde Yeni Büyükşehir Yasası’nın averajlarını anlattık. Yaklaşık 45 gün oldu eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in görevi bırakması ile birlikte bu görev şahsıma tevdi edildi. Seçim çalışmaları ve sahayı ziyaret etmek adına pek çok ilçeyi ziyaret ettim. Anlatılanlardan çok fazla şeyin olduğuna şahit oldum. Yeni Büyükşehir Yasası şu anda en iyi Konya’da uygulanıyor. Birçok ilçemiz çok önemli hizmetler aldı ve almaya devam ediyor. Çok önemli işler çok uzak mesafelerde yürütüldü bu konuda en büyük emek Sayın Tahir Akyürek’ aittir” diye konuştu.

“HEM CUMHURBAŞKANIMIZ HEM DE YOL ARKADAŞLARINI SEÇECEĞİZ”

Kurucu dönemin tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Başkan Altay yeni dönemin arifesinde olunduğunu ifade etti. Altay, “Konyamızın her bölgesine daha iyi hizmet edebilmek için Selçuklu’da edindiğimiz tecrübeyi Büyükşehir Belediyesi ile birleştirerek hep birlikte Konya’yı geleceğe taşımak adına daha çok çalışacağız. Konya’nın geleceği bugününden daha güzel olacak. Pazar günü çok önemli bir seçime gidiyoruz. Hem Cumhurbaşkanımız hem de yol arkadaşlarını seçeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza en büyük desteği muhtarların vermesi gerekiyor. Hem sosyal hakların iyileştirilmesinde hem kendisinin size beslediği muhabbet, sevgi ve hizmet aşkına hepiniz şahit oluyorsunuz. Düzenli muhtar toplantıları ve gittiği yerde yapmış olduğu istişarelerle sayın cumhurbaşkanımız bu desteği sonuna kadar hak ediyor” diye ifade etti.

“MUHTARLAR KENTİN KILCAL DAMARLARIDIR”             

Muhtarlığın sıradan bir şey olmadığını söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ahmet Sorgun “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a muhtar bile olmazsın diyerek gazete manşetine çıkararak muhtarları küçümseyenler gün gelince gördü ki muhtar olamaz dediğiniz kişi bu ülkenin Cumhurbaşkanı oldu. Muhtarlık kolay bir iş değil mahalle sakinlerinin derdine muhtarlar çare oluyor. Konya’nın muhtarlarıyla ne kadar iftihar etsek az. Muhtarlar kentin kılcal damarlarıdır. Kentin sorunlarını Ankara’ya duyuracak olan sizlersiniz” şeklinde konuştu.

 

“MUHTARLIK BİLGİ SİSTEMİ’Nİ (MUBİS) HAYATA GEÇİRDİK”

Eski Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Konya 2. Sıra Milletvekili Adayı Tahir Akyürek muhtarlar olmasaydı Konya’ da bu gelişmişlik seviyesinin yakalanamayacağını söyledi. Tahir Akyürek, “Dünyanın coğrafi alan olarak en büyük belediye teşkilatına sahibiz. Türkiye Cumhuriyeti topraklarının 19’da1’ini ihtiva eden büyük şehrimiz adına muhtarlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak, muhtarların hizmet ve çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla Muhtarlık Bilgi Sistemi’ni (MUBİS) hayata geçirdik. Bu sistem ile muhtarlar, dijital ortamda istek ve talepte bulunabilirken, taleplerini internet üzerinden takip edebiliyor. Konya büyük bir gelecek için koşarak yoluna devam ediyor. Konya’da AK Parti dönemindeki yükselme dünya belediyeleri aralarında da yükselmeyi beraberinde getirdi” dedi.

“24 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE MİLLET KARARINI VERECEK”

Konya’nın 100 yıllık hayallerinin birer birer gerçekleştiğini belirten AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “AK Parti iktidarı döneminde karayolları, devlet su işleri başta olmak üzere pek alanda ilerleme kaydedildi. Bir medeniyet kolay kurulmuyor. Türkiye’nin gelişmesi karşısında rahatsız olan çevreler 2013 yılında Gezi Olayları  ve 15 Temmuz darbe girişimi ile Türkiye’yi kaosa sürüklemeye çalıştılar ama başarılı olamadılar. Türkiye artık yeni bir döneme yürüyor. 24 Haziran seçimlerinde millet kararını verecek” diye konuştu.

(Rıdvan Demirci)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum