İsmet Karababa

İsmet Karababa

Büyümüz bozuldu

Büyümüz bozuldu

 

                Yeni stadyumumuz ile birlikte ligde kendi sahamızda oynadığımız 7 lig maçında hiç kaybetmemiş, attığımız 8 gole karşılık sadece 1 gol yemiştik. Galatasaray maçında yeni stadımızda hem ilk mağlubiyetimizi alıyor, hem de 12 maçta 15 gol atabilmiş rakibimizden 5 gol  birden yiyerek sahamızın  büyüsünü de bozmuş olduk.

                Aykut Kocaman'ın göreve gelişi ile birlikte belirli bir yükseliş içinde olan Torku Konyaspor'umuz yönetim olarak olumsuzluklar yaşamış, Avrupa'da erken havlu atmış, ligde zirve içinde olsa da kötü oynayıp değişik skorlar yaşamış, teknik kadro değişikliğe gitmiş rakibi formsuz Galatasaray'a Torku Arena'da adeta hayat öpücüğü verdi.

                Ekibimizin maça istekli başlaması ile umutlanmıştık, kalemizde gördüğümüz erken golden sonra gerçek yapımız ortaya çıkmaya başladı ve Galatasaray istediği her an kalemizde etkili olabileceğini, istediği an golü bulacağını gösterdi 60. dakikada buldukları 4.golden sonra maçı rolantiye alarak kalan sürede zamana oynayıp maçı istedikleri gibi götürdüler.

                Galatasaray'ı kontrol etmenin durdurabilmenin ön koşulu Melo, Selçuk, Emre, Sneijder  gibi oyunlarla Galatasaray'ın set oyununu çok iyi oynadığını pas yüzdelerini yüksek tuttukları Burak ile Umut'un kontrolünün zor olduğu biliniyordu, bu nedenle Melo ile Selçuk'un pas trafiğini kesmek, Sneijder'nin etkisini azaltmak, Burak ile Umut'u kontrol etmek gerekiyordu bu anlayışta başarılı olmak için orta sahamızda en az rakibimiz kadar koşan, mücadele eden, alanı daraltacak gerekli baskıyı yapacak orta bu bölgede futbolcumuz gözükmezse, savunma oyuncularımız bu kadar kötü görüntüsü verirse  bu kadar etkisizliğin içinde mağlubiyet, rakip Galatasaray ise fark kaçınılmaz oluyor.

                Orta sahamızın göbeğinde görev alan Uğur İnceman, Ali Çamdalı ve Hleb'in özellik ve fiziki olarak rakibi kadar koşacak, en az onlar kadar mücadele edecek yapıda olmadıkları için bu sezonun en formsuz oyuncularından Selçuk adeta yeniden doğmuş görüntüsü verir, Melo çirkinliği ile kafa yapacak rahatlığı yaşar elbet. Bence bunda bu üç oyuncumuzun özelliklerinin rolü vardı buna Tolga, Selim, Kokaloviç'in hep birden kötü oluşuna, Belec'in de yetersizliği eklenince sonuç bu kadar kötü oluyor.

                Bana göre Aykut Hoca’nın elindeki kadro yapısı içinde bir tek Galatasaray gibi takıma karşı durağan pivot santrafor özelliği olan Rangelov ile başlama tercihi yanlıştı. Çünkü bu tip santraforu rakibe önde bastığınız oyunu rakip alana yakın oynadığınız gerek yüksek, gerekse sağlı sollu ataklar geliştirebileceğiniz maçlarda kullanabilirsiniz bu maçta değil, daha önceki maçların ikinci bölümlerinde denediği forvette Hasan Kabze, sağda Ömer Ali, solda Djalma arkalarında Hleb dörtlüsü ile çıkılsa rakip savunma bu kadar rahat olamaz oyundaki etkileri bu kadar gözükmeyebilir, orta sahamızdaki eksikliğimiz  bu kadar göze çarpmayabilirdi.

                Bu sezon ilk kez bir maçta 23. dakikada yediğimiz 2. golden sonra havlu atmış maçı kaybettiğimiz anlaşılmış, tarihi fark yemesek diye düşünmeye başlamıştık ve Lig tarihimizde 37.000 gibi rekor bir seyirci topluluğu önünde olan oldu, kalemizde gördüğümüz 5 golle Torku Arena stadımızın büyüsü bozuldu,

                Her ne kadar hafta içinde futbol şube sorumlumuz Selçuk Aksoy'un basına "Belki transfer yapmayacağız. Zaten Aykut hocamız transfer talebinde bulunmadı. Önümüzde 4 maç var. O müsabakaların getirisine göre bakacağız. Şuanda ‘transfer yapalım’ diyeceğimiz eksik bir bölgemiz yok”  diye açıklaması yapmış olsa da bu güne kadar oynadığımız maçlar da bu maçta gösterdi ki daha önceki yazılarımda da belirtiğim gibi bizim kaleci dahil en az 4 belki de daha fazla oyuncuya ihtiyacımızın olduğu bir gerçektir.

                Bana göre Kaleci başta olmak üzere, savunmaya 2, orta sahamıza 1 kesin transfer yapılacağını hissediyorum belki hücum bölgesine bile. Kaleci nerden çıktı demeyin yediğimiz gollerin öncesi ve devamında kalecimizin pozisyon alışı, hamlelerine, kulübede Kaya gerçeğine bir daha bakın, Muslera'nın aldığı pozisyonlara uzanmadan bile doğru pozisyon alması ve taymingi ile kritik hamleleri ile bir kalecinin takıma ve skora nasıl katkı ettiğine bakın değerlendirmeyi sizler yapın. Benden hatırlatması. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR