Cambridge Analytica’nın Bulunduğu Binada Şüpheli Paket Alarmı

Cambridge Analytica’nın Bulunduğu Binada Şüpheli Paket Alarmı
İngiliz polisinden yapılan açıklamada,sosyal medyada çok sayıda hesaba gizli erişim sağlayarak veri ihlalinde bulunduğu iddia edilen Cambridge Analytica’nın Londra ofisinin bulunduğu New Oxford Caddesi’ndeki binanın şüpheli bir paket bulunması nedeniyle b

LONDRA (AA) - İngiliz polisi, Facebook'ta çok sayıda hesaba gizli erişim sağlayarak veri ihlalinde bulunduğu iddia edilen Cambridge Analytica’nın ofisinin bulunduğu Londra’daki binanın şüpheli paket nedeniyle boşaltıldığını bildirdi.

İngiliz polisinden yapılan açıklamada, Cambridge Analytica’nın ofisinin bulunduğu New Oxford Caddesi’ndeki binanın şüpheli bir paket nedeniyle boşaltıldığını belirtildi.

Bina ve çevresinin polis kordonuna alındığı, incelemelerin devam ettiği kaydedildi.

İngiltere merkezli Cambridge Analytica adlı veri analiz firmasının, 50 milyon Facebook kullanıcısının hesaplarından topladığı kişisel verileri, ABD'de Kasım 2016'da yapılan başkanlık seçimleri ile İngiltere'de Haziran 2016'da gerçekleşen Avrupa Birliği (AB) referandumunu etkilemek için kullandığına dair iddialar küresel ölçekte bir krize yol açmıştı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.