Cameron'un kraliçeyle sohbetinin mikrofonlara takılması

Cameron'un kraliçeyle sohbetinin mikrofonlara takılması
İngiltere Başbakanı Cameron:- "Nijerya ve Afganistan liderleri yolsuzlukla, bozuk sistemle büyük bir mücadele veriyor ve her ikisi de dikkate değer yol aldı. Bu nedenle bu ülkelerin liderlerinin Londra’daki konferansa gelmelerinden çok memnunum"

LONDRA (AA) - İngiltere Başbakanı David Cameron, Nijerya ve Afganistan'a ilişkin "dünyanın en yolsuz iki ülkesi" ifadelerini kullanmasıyla ilgili olarak, "Nijerya ve Afganistan liderleri yolsuzlukla, bozuk sistemle büyük bir mücadele veriyor ve her ikisi de dikkate değer yol aldı. Bu nedenle bu ülkelerin liderlerinin Londra’daki Yolsuzlukla Mücadele Zirvesi'ne gelmelerinden çok memnunum." dedi.

İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası'nda haftalık "Başbakana Sorular" oturumu düzenlendi.

Oturumda Cameron'a, Kraliçe II. Elizabeth ile sohbetinde dile getirdiği, dün basına yansıyan, Nijerya ve Afganistan'a yönelik "dünyanın en yolsuz iki ülkesi" sözleri hatırlatılarak, "o zaman bu ülkelere neden yardıma devam edildiği" sorusu yöneltildi.

Cameron, oturumda yaptığı konuşmada şu şekilde yanıt verdi:

"Nijerya ve Afganistan liderleri yolsuzlukla, bozuk sistemle büyük bir mücadele veriyor ve her ikisi de dikkate değer yol aldı. Bu nedenle bu ülkelerin liderlerinin Londra’daki konferansa gelmelerinden çok memnunum. Bu ülkelere verdiğimiz yardımı geri çekmek doğru olmaz. Çünkü bu ülkelerdeki sorunlar, göç şeklinde olsun, terör şeklinde olsun, dönüp bizi kendi ülkemizde buluyor. Tehlikeli küresel bir dünyada yaşıyoruz. Ben yardım bütçemizi de savunma bütçemiz kadar güvenliğimiz ve refahımız için önemli görüyorum."

Londra’da bugün başlayan Yolsuzlukla Mücadele Zirvesi'ne değinen Cameron, "Bu zirveyi Londra’da toplamanın anlamı, yolsuzluk konusunda gelişmekte olan ülkeler kadar gelişmiş ülkelerin de harekete geçmesi gerektiğini dile getirmektir." ifadesini kullandı.

Cameron, geçen hafta yapılan seçimle Londra'nın ilk Müslüman Belediye Başkanı olan Sadık Han'ı da tebrik ederek, "Kendisiyle Londra'nın sorunlarını çözmek için çalışmayı dört gözle bekliyorum." diye konuştu.

Dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve 70 ülkenin liderleri, İngiltere'nin başkenti Londra'da bugün başlayan ve 2 gün sürecek Yolsuzlukla Mücadele Zirvesi'nde bir araya geliyor. Zirvede yarın Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, Malta Başbakanı Joseph Muscat ve Uluslararası Şeffaflık Örgütü Küresel Başkanı Jose Ugaz, açılış konuşmaları yapacak.

Zirveye ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Norveç Başbakanı Erna Solberg, Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim ile Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde'ın da aralarında bulunduğu davetlilerin katılması bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.