"Cami Gençlik Buluşması"

"Cami Gençlik Buluşması"
İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Yılmaz'ın Ataşehir Mimar Sinan Camisi'nde kıldırdığı sabah namazında Kudüs için dua edildi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Ataşehir Mimar Sinan Camisi'nde gençlerle sabah namazı kılarak, Kudüs için dua etti.

İstanbul Müftülüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Prof. Dr. Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca başlatılan "Cami Gençlik Buluşması" etkinlikleri kapsamında, İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar ve Ataşehir Müftüsü Şakir Pinal ile Ataşehir Mimar Sinan Camisi'nde gençlerle sabah namazı kıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve tesbihatın yapıldığı buluşmada, dualar edildi.

Namaz sonrası vatandaşlara hitap eden Yılmaz, gençlerin camileri doldurmasının çok anlamlı olduğunu belirterek, "Genç demek, Farsça hazine demektir. Allah bize yeryüzünde imar faaliyetlerinde bulunmak üzere bir ömür vermiştir. Ömrümüzün en değerli zamanı, en kıymetli anı hiç şüphesiz gençlik zamanıdır. Dolayısıyla gençlerimizin mabette, yaşlılarımızla, kemal ehli insanlarımızla buluşması çok önemlidir." dedi.

Kudüs'e gençlerin sahip çıkacağını vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Elbette Allah Resulü'nün ilk kıble kıldığı Kudüs ve Mescid-i Aksa bizim için çok önemli. Ama Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın mabet olarak, harem olarak kalabilmesi bizim bu camilerde, mescitlerde gençlerimize istikameti öğretmemize, hedefleri gösterebilmemize bağlı. Biz ne kadar Kudüs ruhuyla, Mescid-i Aksa şuuruyla, Mekke ve Medine ruhuyla yetişir, çocuklarımıza bu ruhu verebilirsek işte o zaman hem ülkemizde hem de diğer Bilad-ı İslamiye'de alnımız ak, başımız dik olarak yürüme şansına sahip oluruz. Gerçekten hepimiz Kudüs için heyecanlanıyoruz ama bu heyecanı realize etmemizin yolu bu coşkuyla hayatımızı sürdürmeye, bu duyguyla mabetleri doldurmaya bağlı. Sizler bu coşku ve duyguyla sabahın seher vaktinde bu mabede geldiniz ve bu camiyi doldurdunuz. Bu heyecanla dinimize, bayrağımıza, geleceğimize, istikbalimize sahip çıkıyoruz. Biz gençlerden niye bahsediyoruz. Çünkü gençler bizim geleceğimiz. Bizden sonra onlar bu emaneti taşıyacak ve bu mücadeleyi sürdürecek."

Yılmaz, Kudüs'te yaşanan acılı olayların en kısa zamanda son bulması temennisinde bulunarak şöyle dua etti:

"Son zamanlarda Kudüs'te gerçekleşen acılı olayları ve ümmetin acısı haline gelen kararı tez zamanda aslına rücu edecek şekilde hayırlı sonuçlar almayı bizleri muvaffak eyle Allah'ım. Kudüs'ümüze, Mekke'mize, Medine'mize, Bilad-ı İslami'ye uzanacak her türlü eli sen durdur Ya Rabbi. Bizlere birlik ve beraberlik, kardeşlik şuuru ver. Bayrağımıza, ezanımıza, Kitab-ı Kerime sahip çıkacak imanlı nesiller yetiştirmeyi nasip eyle Allah'ım."

Program sonunda cemaate çorba ikramında bulunuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.