Çanakkale-Ankara 19. Zafer Koşusu

Çanakkale-Ankara 19. Zafer Koşusu
Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak Türk bayrağı, toprak ve deniz suyu, Balıkesirli atletler tarafından Bursalı sporculara Karacabey ilçesinde teslim edildi

BALIKESİR (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası'ndan alınan Türk bayrağı, toprak ve deniz suyu, Çanakkale-Ankara 19. Zafer Koşusu'na katılan atletler tarafından Bursa'nın Karacabey ilçesine ulaştırıldı.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen koşuda, Balıkesirli atletlerin taşıdığı emanetlerin getirildiği Karacabey'de tören yapıldı.

Dağkadı Mahallesi'nde yapılan törende konuşan Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, bayrak, toprak ve deniz suyunun 18 Mart'ta Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teslim edileceğini söyledi.

Bugünleri iyi anlayabilmek için geçmişin çok iyi bilinmesi gerektiğini belirten Sonel, şöyle konuştu:

"Bu vatan uğruna, bu toprak uğruna çok canlar yandı. Nice analarımızın, bacılarımızın yürekleri yandı. Geçmişte Kurtuluş Savaşı'ndan tutun, Çanakkale Zaferi'nden tutun hatta bırakın tarihimizi, yine son zamanlarda Türkiyemizde birçok şehitlerimizin olması, birçok anaların gözyaşlarının olması hep bizi üzüyor. Şunu unutmayalım: Milletimiz bir ve beraber olduğu sürece hiç kimse sanmasın ki bu ülke sahipsiz. Allah vatanımıza, milletimize, bayrağımıza, toprağımıza göz dikenlere fırsat vermesin."

Karacabey Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu da Birinci Dünya Savaşı'nda Sarıkamış Harekatı ve Yemen Cephesi'nde yaşananlar gibi pek çok olayın Türk milletini derinden etkilediğini hatırlattı.

Bunların arasında Çanakkale Savaşları'nın çok ayrı bir önemli ve yerinin bulunduğunu vurgulayan Yolcu, "Siyasi açıdan birçok ihtiras ve idealin düğümlendiği, askeri açıdan insan gücünün, azminin, inancının yanı sıra silah, araç-gereç ve teçhizatın denge kuramadığı bu savaşlarda Türk milleti hem şerefini hem de varlığını korumuştur" dedi.

Törenin ardından Sonel tarafından Yolcu'ya teslim edilen ve Bursalı atletler tarafından taşınmaya başlanan emanetler, Bursa-Bilecik il sınırında Bilecikli sporculara devredilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.