"Çanakkale hatırası"nda 101. yıl yoğunluğu

"Çanakkale hatırası"nda 101. yıl yoğunluğu
Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı dolayısıyla Gelibolu Yarımadası'na gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, hediyelik eşya satanların yüzünü güldürdü- Ziyaretçiler, havada çarpışan mermi anahtarlığı başta olmak üzere 1 ila 100 lira arasında değişen fiy

ÇANAKKALE (AA) - İSMAİL ERSAN - Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı törenlerine katılmak için Gelibolu Yarımadası'na gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, gezileri anısına, fiyatları 1 ila 100 lira arasında değişen hediyelik eşyalardan almadan dönmüyor.

Gelibolu Yarımadası'nda 15 yıldır hediyelik eşya satan Ergün İnağ, AA muhabirine, 24 ve 25 Nisan'daki törenler dolayısıyla Türkiye'nin dört bir tarafından Çanakkale'ye ziyaretçilerin geldiğini söyledi.

Büyük yoğunluluk yaşadıklarını vurgulayan İnağ, "Nisan ayının sonlarına doğru çok kalabalık var. Çok yoğun günler geçiriyoruz. Türkiye'nin her tarafından ziyaretçiler buraya geliyor. Ankara, İstanbul, Çorum, Zonguldak, Diyarbakır'dan, her yerden insanlar var. Tezgahlarımızda aşırı hareketlilik var." diye konuştu.

- "Havada çarpışan mermiler"

Bölgeye gelenlerde ayrı bir coşku olduğuna dikkati çeken İnağ, şöyle devam etti:

"Ülke olarak bu kötü günlerde özellikle çok sayıda ziyaretçi buraya geliyor. Duygusallıktan mı bilemiyorum. Vatandaşlar, burada zaferin şehrinde kenetlendi. Çok duygusal insanlarla karşılaşıyoruz, duygusal bir yoğunluk var. Bu Çanakkale ruhuna özgü eşyalar satıyoruz. En çok havada çarpışan mermiler satılıyor. İnsanlar bu objeyi aldıklarında çok duygulanıyor. Seyit Onbaşı maketi var. Çanakkale ile ilgili panolar, biblolar var. Buraya özgü, burayı anlatan her türlü hediyelik eşyayı satıyoruz. Hediyelik eşya alanlar da memnun. Sabah erken saatlerde dükkanımızı açıyoruz. İşimizi seviyoruz. Biz de Çanakkale'yi böyle tanıtıyoruz."

Yabancı ziyaretçilerin de hediyelik eşyalara ilgi gösterdiğini anlatan İnağ, "Yabancı müşterilerimiz özellikle bu ayda çok yoğun şekilde buraya geliyor. Onlar, kitap, rozet, çıkartma, Anzaklarla ilgili objelere daha çok ilgi gösteriyor. Bu yıl satışlardan çok memnunuz, çok olumlu. Bu hafta adeta bir patlama yaşadık. Ürünlerimizi yetiştiremiyoruz." dedi.

- 101. yılında da ilgi devam ediyor

57. Alay Şehitliği'nde hediyelik eşya standı bulunan İsa Ayaz da ziyaretçilerin ilgisinden çok memnun olduklarını belirtti.

Her yıl Çanakkale'ye ilginin daha da artığına işaret eden Ayaz, şunları kaydetti:

"100. yılda çok kalabalık yaşadık. 101. yılında da bu kalabalık, ilgi devam ediyor. 101 yıl önce barışın sağlanması için mekan olan bu topraklar, bu yıllarda artık barışın timsali olmuştur. Çanakkale adına çok mutluyuz. 10 yıldır burada hediyelik eşya satıyorum. 10 yıldır her geçen gün yoğunluğumuz, müşteri sayısı artarak devam ediyor. Buraya çok sayıda ziyaretçi geliyor. Haliyle bu, stantlarımıza da yansıyor. Türkiye'nin her tarafından müşterilerimiz var. Bunun yanında Yeni Zelanda, Avustralya, Kanada, Amerika, İngiltere, Almanya, hatta şu anda Asya ülkelerinden gelen ziyaretçiler de var."

Çanakkale'ye gelen herkesin hediyelik eşya aldığını dile getiren Ayaz, fiyatları 1 ila 100 lira arasında değişen hediyelik eşya çeşitlerinin bulunduğunu söyledi.

Fiyatların 10 yıl öncekiyle neredeyse aynı olduğunu vurgulayan Ayaz, "Buraya gelenlerin çoğu öğrenci. Öğrenciler, yeme içmeye para harcadıktan sonra ailelerine hediye götürmeyi istiyor. Bunun için bir fiyat politikası oluşturduk. Metrekareye atılan 6 bin mermiyi temsilen havada çarpışan mermi anahtarlığı çok tercih ediliyor. İnsanlar bunu gördüğünde duygulanıyor ve o zaman kaç merminin atıldığını gözleri önünde canlandırmaya çalışıyor." diye konuştu.

"Çanakkale hatırası"nda 101. yıl yoğunluğu

"Çanakkale hatırası"nda 101. yıl yoğunluğu

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.