Cannes'da İsrail-Filistin gerginliği

Cannes'da İsrail-Filistin gerginliği
Yahudi lobilerinin Cannes Film Festivali'nde yer almamasını istediği, yapım aşamasındaki Filistin filminin bir bölümü festivalde gösterildi

CANNES (AA) - Fransa'daki Yahudi Cemaati'nin, Cannes Film Festivali yan gösteriminde yer almamasını istediği ve yapım aşamasında olan Filistin filminin bir bölümü festivalde seyirciyle buluştu.

Nasri Hajjaj'ın "Münih: Bir Filistinli hikayesi" filminin bir kısmı, "Film Pazarı" etkinliği çerçevesinde Dubai Film Festivali ile Cannes Film Festivali'nin ortak projesi dahilinde gösterildi.

Fransa'daki Yahudilerin çatı kurumu Yahudi Kurumları Temsilciler Konseyi'nin (CRIF), filmin 1972 Münih Olimpiyat Oyunları'nda 11 İsrailli atletin Filistinli bir grup saldırgan tarafından rehin alındıktan sonra öldürülmesinden Alman güvenlik güçlerini sorumlu tuttuğunu iddia ederek filmin etkinlikte yer almasını engellemek istemişti.

Filmin de içinde bulunduğu akşam saatlerinde düzenlenen etkinliğe ünlü İngiliz Yönetmen Ken Loach da katıldı.

Gösterimden önce AA muhabirine açıklama yapan Hajjaj, "Haberleri ve tartışmaları takip ediyorum. Bana göre filmimin gösterilmemesi için hiçbir gerekçe yok." dedi.

Etkinlikte henüz yapım aşaması devam eden üç film daha tanıtıldı.

CRIF'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, CRIF Başkanı Roger Cukierman, Cannes Film Festivali Başkanı Pierre Lescure ve Fransa Kültür Bakanı Audrey Azoulay'a bu konuda mektup yazmıştı.

Filmin Cannes Film Festivali'nde gösterilmesinden endişe duyduğunu ifade eden Cukierman, filmin İsraillileri rehin alan Filistinlileri özgürlük savaşçıları olarak sunduğunu belirtmişti.

Filmde Alman polisinin suçlandığını öne süren Cukierman, filmin gösterilmesinin "skandal" olacağını savunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.