Cansuyu'ndan Suriye'ye 8 Tırlık Yardım Malzemesi

Cansuyu'ndan Suriye'ye 8 Tırlık Yardım Malzemesi
HATAY (AA) - Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Cansuyu) tarafından temin edilen gıda malzemelerini taşıyan 8 tır Suriye'ye gönderildi.Cansuyu...

HATAY (AA) - Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Cansuyu) tarafından temin edilen gıda malzemelerini taşıyan 8 tır Suriye'ye gönderildi.

Cansuyu Hatay Temsilcisi Abdulhadi Bük, Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Suriye'de yükselen çığlıkları duyup da yardım etmemenin mümkün olmadığını söyledi.

Dünyada yaşanan olaylara karşı duyarlılık gösteren bir dernek olduklarını belirten Bük, "İdlib'den kaçarak zeytin ağaçları arasında veya bahçelerde kendi imkanları ile yaşamaya çalışan Suriyelilere can suyu olmak istiyoruz. En fazla ihtiyaç duydukları gıda yardımı, giysi ve sudan oluşan 8 tırlık bir yardım konvoyu oluşturduk. Bu yardım ilk değil, son da olmayacak. Şu anda gönderdiğimiz gıda malzemelerini İdlib ve Türkmen Dağı bölgesi ile sınır boyunca en fazla göç alan bölgelere ulaştırmaya çalışacağız." diye konuştu.

Tırlar, dua edilmesinin ardından Suriye'ye uğurlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.