"Çapalarını bırakıp" sinemaya gittiler

"Çapalarını bırakıp" sinemaya gittiler
Samsun'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolasıyla düzenlenen etkinlikte köyde çalışan 55 kadın sinemayla tanıştırıldı

SAMSUN (AA) - Samsun'un Bafra ilçesinde organik tarımla uğraşan 55 kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sinema keyfiyle tanıştırıldı.

İlkadım Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sinemaya gidememiş, hayatları boyunca Samsun'u gezme imkanı olmamış Bafralı 55 köy kadınını düzenlenen programla unutamayacakları bir gün yaşattı. Samsun Mübadele Derneği'nin önerisi ile harekete geçen İlkadım Belediyesi, Sürmeli köyünden 55 kadını kent merkezinde ağırladı.

Otobüsle Samsun'a getirilen kadınlar, önce İlkadım Belediyesine ait Acem Tekkesi'nde kahvaltı yaptı. Kadınlar daha sonra Amazon Köyü'nü ve Kent Müzesi'ni gezdi, sahil turu attı. Gezinin ardından kadınlar, Aslan Müzesi'nde üç boyutlu "Amazon Kadınları" filmini izledi.

Kadınların pek çoğu ilk kez bir salonda film izlediğini belirtirken, ilk kez üç film izleminin heyecanını da yaşadı. Kadınlar, tarım sektöründe çalışma şartlarının ağır olduğunu, çoğu zaman köylerinden dışarı çıkamadıklarını ifade ederek, kendilerini ağırlayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a teşekkür etti.

Tok, konuklarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, "İlkadım Belediyesi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Bafra ilçemizde 55 köy kadını belediyemizin araçları ile alarak İlkadım ilçemize getirdik. Hayatlarında hiç sinemaya gitmemiş, müze gezmemiş ablalarımıza, teyzelerimize İlkadım Belediyesi olarak bu ilki gerçekleştirdik. Misafirlerimize unutmayacakları bir gezi programı hazırlayarak onlara özel günlerini hissettirdik. Her zaman dediğimiz gibi kadınlarımızın sadece bir gün değil her gün hatırlanması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.