Cardtek Başkanı Sarıgöllü, Avrupa İnovasyon Konseyi Jüri Üyesi Oldu

Cardtek Başkanı Sarıgöllü, Avrupa İnovasyon Konseyi Jüri Üyesi Oldu
Cardtek Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Nil Sarıgöllü, Avrupa Komisyonu'nun Horizon 2020 Programı kapsamında KOBİ'lerin inovasyonunu destekleyen SME Instrument Fonu'nu yönetmek için kurulan Avrupa İnovasyon Konseyi'ne jüri üyesi olarak seçildi

İSTANBUL (AA) - Cardtek Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Nil Sarıgöllü, Avrupa Birliği (AB) tarihinin en büyük araştırma ve inovasyon programı olan Horizon 2020 kapsamında kurulan Avrupa İnovasyon Konseyi'nin jüri üyesi oldu.

Cardtek'ten yapılan açıklamaya göre, Ayşe Nil Sarıgöllü, Avrupa Komisyonu'nun Horizon 2020 Programı kapsamında KOBİ'lerin inovasyonunu destekleyen SME Instrument Fonu'nu yönetmek için kurulan Avrupa İnovasyon Konseyi'ne jüri üyesi olarak seçildi.

Avrupa İnovasyon Konseyi, 2020 yılına kadar 7 bin 500 projeye yaklaşık 3 milyar avro yatırım yapmayı hedefleyen SME Instrument Fonu'na yapılan başvuruları değerlendirmekle görevli özel yatırımcılar, melek yatırımcılar ve inovasyon dünyasının liderlerinden oluşuyor.

Avrupa Komisyonu tarafından 2014 yılında başlatılan ve 2020 yılına kadar toplam 77 milyar avro fon bütçesiyle AB genelinde araştırma ve inovasyon çalışmalarını destekleyecek olan Horizon 2020 programı, SME Instrument Fonu'yla Avrupa'nın dört bir yanındaki yüksek potansiyelli KOBİ'leri 2020 yılına kadar 7 bin 500 projede yaklaşık 3 milyar avro yatırım fonuyla desteklemeyi hedefliyor.

SME Instrument Fonu'na yapılan başvurularda ön değerlendirme sonrası, başvuru yapan girişimcilerin kişisel nitelik ve motivasyonlarının da değerlendirilmesi amacıyla yüz yüze mülakat sistemini hayata geçiren Horizon 2020 programı, bu çerçevede Avrupa İnovasyon Konseyi (EIC) pilot çalışmasına da hayat verdi.

Teknoloji, iş ve finans dünyasından fikir liderlerinin ve sektörel uzmanların jüri olarak seçildiği, 26 ülkeden toplam 85 üyenin bulunduğu konseyde görev alan iki Türk temsilciden biri olan Ayşe Nil Sarıgöllü, 3 milyar avro hacmindeki SME Instrument Fonu'nun, inovasyonu en iyi şekilde kullanan KOBİ'lere ulaştırılmasında etkin rol oynayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Cardtek Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Nil Sarıgöllü, Horizon 2020 programının, ortaya çıkardığı yeni küresel değerler sayesinde sadece AB'de değil, dünya genelinde büyük etkiye sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de olduğu gibi Avrupa'da da iş dünyasının çok büyük bir paydasını küçük ve orta ölçekli işletmeler oluşturuyor. Araştırma ve inovasyona yatırım yaparak, çalıştığı pazara yıkıcı dönüşümler getiren ve hatta kendi pazarını oluşturan KOBİ'leri desteklemek bizim için de ufuk açan, heyecan verici bir tecrübe olacaktır. Türkiye'nin lider teknoloji şirketlerinden Cardtek adına böyle kritik bir görevi üstlenmek benim için de büyük bir gurur kaynağı oldu."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.