Çarşı ve mahalle bekçileriyle sokaklar daha huzurlu

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, çarşı ve mahalle bekçileri geceleri yaya devriye göreviyle suçun önlenmesi, şüphelilerinin yakalanması ve sorumluluk alanına giren bölgelerde asayişin sağlanması için etkin bir şekilde görev yapıyor.

Bekçiler için "Huzurlu Sokaklar, Güvenli Türkiye" videosu hazırlandı

Emniyet Genel Müdürlüğü, "Huzurlu Sokaklar, Güvenli Türkiye" sloganıyla bekçileri tanıtıcı bir video hazırladı.

Hazırlanan videoda çarşı ve mahalle bekçilerinin ülke genelinde Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 1966 yılından bu yana görev yaptığı belirtildi.

Suçun önlenmesi için gece boyunca yaya devriye olarak görev yaptıkları ifade edilen videoda, suçun önlenmesi, meydana gelen suçun şüphelilerinin yakalanması ve sorumluluk alanına giren bölgelerde asayişin düzenli bir şekilde sağlanması konularında etkin bir şekilde görevlerini yerine getiren bekçilerin genel kolluğa yardımcı silahlı bir kuruluş olduğu ifade edildi.

Videoda, çarşı ve mahalle bekçilerine, Polis Akademisi Başkanlığının nitelikli eğitici kadrosu tarafından, taşıdıkları teçhizatın kullanımı, olaylara müdahale etmeleri gereken durumlarda kullanacakları unsurlar hakkında teorik ve uygulamalı olarak eğitimler verildiği kaydedildi.

Bekçilerin, kişilerin can ve mal güvenliğini sağladıkları, uyuşturucu satılan, yapılan ve kullanılan yerleri, kumar oynatılan mekanları tespit edip genel kolluğa bildirdikleri belirtilen videoda ayrıca çarşı ve mahalle bekçilerinin 2559 sayılı "Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu" kapsamında bedeni güçten başlayarak kademeli olarak silah ve cop kullanabildikleri belirtildi.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Benzer Videolar