Çatışmada ölen kadın teröristin babasından Valiye teşekkür ziyareti

Çatışmada ölen kadın teröristin babasından Valiye teşekkür ziyareti
Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda etkisiz hale getirilen kadın teröristin babası, kızının cenazesinin defin işleminde terör örgütü yandaşlarının provokasyonuna müsaade edilmediği için Bitlis Valisi Çınar'a teşekkür ziyaretinde bulundu- Baba Aysal:

BİTLİS (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda etkisiz hale getirilen terör örgütü PKK mensubu Gülistan Aysal'ın babası Feyzullah Aysal, Bitlis Valisi Ahmet Çınar'a kızının cenazesinin defin işleminde terör örgütü yandaşlarının provokasyonuna müsaade edilmediği için teşekkür ziyaretinde bulundu.

Vali Çınar'ın makamında kabul ettiği baba Aysal, burada yaptığı konuşmada, kızının cenaze töreninde önlem alan güvenlik güçlerine teşekkür ederek, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

- "Kızımı ateşe attılar"

Terör örgütü yandaşlarının kızının cenazesine katılamadığını belirten baba Aysal, vicdanen rahat olduğunu anlattı.

"Cenazemizi kaldırdık. Kızımı götürdüler ateşin içine attılar" diyen Aysal, "22 Kasım 2015'te kızımı götürdüler. Bu yıl 10 Mart'ta ise kızımın ölüm haberini aldık. Gazeteden kızımın öldüğünü öğrendik. 'Devlet kızımı infaz etti' diye. Ben buna inanmıyorum. Çünkü kızımı oraya götürdüler ve beceremeyince örgüt tarafından çocuğum infaz edildi" ifadesini kullandı.

Terör örgütünün yaptıklarının Kürtlükle ilgisinin olmadığını kaydeden Aysal, "Kürt davasıymış. Ben buna inanmıyorum ve buna ihanet davası diyorum" diye konuştu.

- "Kızım katil olmadan cenazesi gelsin diye dua ettim"

Kızının terör örgütüne katıldığı gün "katil olmadan cenazesi gelsin" diye dua ettiğini anlatan Aysal, şunları söyledi:

"Polisimizi ve askerimizi şehit etmeden kızımın cenazesi gelsin diye dua ettim. Elhamdülillah o şekil oldu. Eğer orada kalsaydı, devam etseydi ve katil olsaydı, benim için zor olan buydu. Bu kadarını söylüyorum. Gösterdiğiniz ilgiden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin. Allah güvenlik güçlerimizi kaza ve beladan korusun. İnşallah birliğimizi ve beraberliğimizi bozamayacaklar."

Ailelerden çocuklarına sahip çıkmasını isteyen Aysal, şöyle devam etti:

"Eğer Kürt davası diyorlarsa, Silopi, Sur ve Cizre ilçelerinde en çok oy aldıkları kesimlerin evlerini yakıp yıktılar. Demek ki Kürt davası değil. Kandırıyorlar ve resmen ateşin içine atıyorlar. Aileler çocuklarına sahip çıksın. Ülkemize sahip çıkalım. Gideceğimiz başka bir ülke yok. 3 milyon Suriye halkını ülkemizde barındırıyoruz. Ama biz nereye gideceğiz?"

- "Halk artık terör örgütünden desteğini çekmiştir"

Vali Çınar da bölge halkının terör örgütünün gerçek yüzünü gördüğünü söyledi.

"Son nevruz hadisesiyle görüldü ki artık Kürtler, bu şeytani örgütten, zalimlere uşaklık eden PKK'dan elini çekti" ifadesini kullanan Vali Çınar, şöyle dedi:

"İnşallah bu bir kırılma noktası gibi de görülmelidir. Milletvekilleri ve birtakım ileri gelenler sokaklara çıkıp davette bulundu. Nevruz için bütün ilçelerde izin verdik. Ama onlar adam toplayamayacaklarını da görerek tek bir yerde çok görünmek için Tatvan ilçemizi seçti. Hepsi birden sokaklara çıkıp vatandaşlara göz temasıyla tehditlerde bulunarak davetiyeler dağıttı. 500 kişiyi bile bir araya toplayamadılar. Her köyden bile bir adam bulamadılar. Bu halk artık terör örgütünden desteğini çekmiştir. Ne olursa olsun çocuklarının ölmesini istemiyorlar. Böyle bir hayatın yaşanmaz olduğunu ve doğru olmadığını da görerek desteklerini çekti."

- "Ailenin istediği şekilde cenaze merasimi yapılmasını sağladık"

Evladını kaybeden acılı babanın, kızının terör örgütüne destek verdiğini ifade ettiğini belirten Çınar, "Devlet olarak baba ve ailenin istediği şekilde cenaze merasiminin yapılmasını sağladık. Nice baba, anne ve aile de aynı duygu ve düşünceyi taşıyor ancak insan öldürmeye odaklanmış bir anlayışın tehditleri nedeniyle kendilerini ileri atamıyorlar" dedi.

Kızının terör örgütünce nasıl kandırıldığını, nelere götürülüp ve bu vahim sonuçlara maruz bırakıldığını gören bir babanın, cesaretle kızının cenazesine sahip çıkmayı, kızını kandıranların cenazeyi bir 'şeytan ayinine' katılır gibi katılmalarını istemeyen bir anlayışı ortaya koyduğunu kaydeden Vali Çınar, "Aileye başsağlığı ve sabır diliyorum. Çok zor bir olay" diye konuştu.

Kandırılan gençlerin ailelerine de çağrıda bulunan Çınar, bu ülkenin herkese yettiğini ve hiç kimsenin hiçbir şekilde ayrıma tabi tutulmadığını dile getirdi.

Ziyarette Emniyet Müdürü Fatih Kaya da hazır bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.