Çayıralan'da genç çiftçilere hibe destekli proje semineri

Çayıralan'da genç çiftçilere hibe destekli proje semineri
YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Çayırlan ilçesinde Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından genç çiftçilere verilecek hibeler hakkında bilgilendirme semineri...

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Çayırlan ilçesinde Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından genç çiftçilere verilecek hibeler hakkında bilgilendirme semineri verildi.

Belediye Kültür Merkezi’ndeki seminerde konuşan İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli ziraat teknisyeni Erkan Eker, hibe başvuru şartları, istenilen belgeler ile genç çiftçide aranacak kriterler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Başvuru yapabilecek genç çiftçinin 18 yaşını doldurmuş ve 41 yaşından gün almamış olması gerektiğinin altını çizen Eker, "Hibe başvurusuna ait yapılan değerlendirmeler sonucunda uygunluk kriterlerini sağlayan ve değerlendirme sonucunda yeterli bulunan başvuru sahipleri hibe sözleşmesi akdine davet edilir. Hibe sözleşmesi imzalayan genç çiftçiler, yatırımlarını proje amacına uygun olarak yapmak, hibe sözleşmesinde belirtilen usul ve esaslara göre hareket etmek zorundadırlar.'' dedi.

Genç Çiftçi Projelerinin, hayvansal ve bitkisel alanlarında başvuruların yapılabileceğini ifade eden Eker şunları kaydetti:

"Hayvansal üretime yönelik olarak, en az 7 başlık erkek besi büyükbaş alımı veya en az 4 başlık dişi düve alımı veya en az 40 başlık küçük baş alımı veya en az 40 kovanlık arı projesi veya en az 500 adet serbest sistem yumurta tavuk yetiştiriciliği veya en az 400 adet kaz, ördek veya hindi yetiştiriciliği gibi alanlarda başvurabilirler. Başvuru şartlarında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartı, okur yazar olma şartı, başvuru tarihi itibariyle herhangi bir işte çalışmama şartı, başvuru tarihi itibariyle örgün eğitime tabi öğrenci olmama şartı ve esnaf olmama şartı bulunuyor. Başvuru aşamasında müdürlükçe yardımcı oluyoruz. Ayrıca herhangi bir aracı kuruluşa ihtiyaç duyulmadan bakanlığın internet sitesi üzerinden başvurular yapılabiliyor.''

Seminere Kaymakamı Ömer Faruk Yüce, Çayıralan Belediye Başkanı Yasin Şahiner, İl Genel Meclis Üyesi Abdulbaki Karataş, Ziraat Odası Başkanı Alparslan Berk, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrullah Özdemir ve çiftçiler katıldı.

Çayıralan'da genç çiftçilere hibe destekli proje semineri

Çayıralan'da genç çiftçilere hibe destekli proje semineri

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.