Celil Çalış: “Tarımsal Üretim Zenginleştirilecek”

Celil Çalış: “Tarımsal Üretim Zenginleştirilecek”
"Konya tarımsal alandaki faaliyetlere önemli kaynak ve fırsatlar sunmaktadır" diyen MHP Konya Milletvekili Adayı Celil Çalış, artan nüfusu ve büyüyen Türkiye'yi göz önüne aldığımızda Konya gibi illerin tarımda stratejik öneme sahip olduğunu söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Adayı Celil Çalış, Konya'nın tarımda stratejik öneme sahip olduğunu belirtti. 24 Haziran'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde seçim çalışmalarını sürdüren Çalış, Türkiye'nin önemli oranda tarımsal ihtiyacının karşılayan Konya'da tarımsal üretimini zenginleştirmek ve arttırmak için stratejik adımlar atacaklarını söyledi.

Çiftçiler tarafından kendisine "Toprağın Adamı" denilen MHP Konya Milletvekili Adayı Celil Çalış, kalkınmayı kırsaldan başlatacaklarını bir kez daha yeniledi.

KONYA TARIMSAL FIRSATLAR SUNUYOR

"Konya tarımsal alandaki faaliyetlere önemli kaynak ve fırsatlar sunmaktadır. Bölge, bir çok tarımsal ürünün yetiştirilmesi için uygun toprak, iklim ve ekolojik koşullara sahiptir. Konya'da çoğunlukla orta ve büyük ölçekte tarım işletmeleri mevcut olup işletme başına ortalama arazi büyüklüğü Türkiye ortalamasının üzerindedir" diyen Çalış, Milliyetçi Hareket Partisi olarak geçmişte olduğu gibi tarımın, çiftçinin, emeğin yanında olacaklarını, Konya'nın tarımsal potansiyelini daha da artırmak için durmadan çalışacaklarını vurguladı.

Çalış, " Konya,  başta buğday, arpa, şeker pancarı, kuru fasulye, patates, ayçiçeği, haşhaş, kimyon, aspir gibi tarla bitkileri olmak üzere çok sayıda sebze ve meyve türlerinin üretiminin gerçekleştirildiği tarım bölgesidir. Son yıllarda Türkiye'nin tohumluk üretiminin yaklaşık yüzde 40'ını da karşılar hale gelen Konya'da organik tarımda da gelişme gözlenmektedir. Büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan varlığı ile önemli bir noktada olan Konya, süt ve et üretiminde de ilk sıralardadır. Dolayısıyla Konya'nın tarımda önemi büyüktür ve büyüklük stratejik hamlelerle artırılması gerekmektedir. İmkânlar sağlandığı takdirde Konya'nın tarımsal toprakları ve çiftçisi Türkiye'yi besleyecek durumdadır. MHP olarak bunun bilincindeyiz. Bu durumu seçim beyannamemizde belirttiğimiz gibi Meclis'te bulunduğumuz süre içinde de çiftçinin kalkınması için mücadele ettik. 24 Haziran seçimlerine giderken de çiftçilerimizin ürettiğinin karşılığını alması, tarımın gelişmesi, tarımsal çeşitliliğin artırılması için yapacaklarımızı söylüyoruz. Onun için 'Kalkınmayı kırsaldan başlatacağız' diyoruz. Dünya'da tarımın stratejik bir ürün olduğu kabul edilmiştir ve bu yönde adımlar atılmaktadır. Türkiye'nin de tarımdan geri kalması gibi bir durum söz konusu olamaz. Artan nüfusu ve büyüyen Türkiye'yi göz önüne aldığımızda Konya gibi stratejik öneme sahip illerde tarımın potansiyelinin hem teşvikler, destekler hem de teknolojik yenilikler artırılması önemlidir" dedi.

TARIM ÜLKESİ OLDUĞUMUZ GÖZ ARDI EDİLEMEZ

"Dünyada yaşanan gıda kıtlığı, tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha hatırlatmıştır. Türkiye’de tarım ve gıda sektörüne yönelik ilgi gittikçe artmaktadır" diyen Çalış, Konya'da tarımın öneminin şu şekilde vurguladı: "Tarımı bir zenginlik kaynağı olarak ekonominin sağlam ve sağlıklı bir halkası haline getirmek, Türkiye’ye büyük bir ekonomik ve politik avantaj getirecektir. Tarım, Türkiye için sadece ekonomik değil sosyokültürel bir gerçektir. Bir tarım ülkesi olduğumuz hiçbir zaman göz ardı edilmemelidir

MHP olarak Konya'da tarımın hayati öneme sahip olduğu bilinciyle seçim beyannamemizde yer aldığı gibi girdi maliyetleri de önemli oranda azaltılacaktır. Ekonominin ihtiyacı olan alanlarda yapısal reformlar hızla gerçekleştirilecek, esnafın ve çiftçinin vergi ve prim yükü hafifletilecek. Çiftçinin kullandığı mazot üzerindeki vergiler kaldırılacak. Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV alınmamalı tohum, fide ve ilaç gibi girdilerin vergi yükü düşürülecek. Milli Tarım Projesi, Türk tarımı için çok önemli bir şans olup, Milli Tarım Projesi ile Milli Su Planlaması'nın bütünleşmesi tarımsal üretim için bir şahlanışın başlangıcı olacaktır. Ürün çeşitliliği artacak, dijital tarım dönemine geçilecektir. Çiftçilik meslek haline getirilecek, insanlar doğduğu yerde doyacak, üretici ürettiğinin karşılığı alacak kırsal rahat bir nefes alacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.