Cenevre'deki Suriye görüşmeleri

Cenevre'deki Suriye görüşmeleri
Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Caferi:- "De Mistura’nın bize ikinci turun son gününde sunduğu Suriye’deki krize barışçıl çözüm için temel ilkeler belgesini tartıştık. Bu belgeyle ilgili Suriye’nin değişiklik tekliflerini bugün kendisine sunduk"

CENEVRE (AA) - Suriye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşar el-Caferi, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Suriye görüşmelerinin ikinci turunda kendilerine sunduğu temel ilkeler belgesiyle ilgili değişiklik tekliflerini özel temsilciye sunduklarını söyledi.

Cenevre'de 3. turu düzenlenen Suriye görüşmelerinde, rejimi temsil eden heyet, BM Cenevre Ofisi'nde de Mistura ile bir araya geldi.

Toplantı sonrasında basına açıklamalarda bulunan Büyükelçi Caferi, de Mistura ile görüşmelerini "yapıcı" ve "verimli" olarak nitelendirdi.

Caferi, "De Mistura’nın bize ikinci turun son gününde sunduğu Suriye’deki krize barışçıl çözüm için temel ilkeler belgesini tartıştık. Bu belge, heyetimizin kendisine önceki turun ilk gününde sunduğu metne dayanıyordu. Biz de bu belgeyle ilgili Suriye’nin değişiklik tekliflerini bugün kendisine sunduk." diye konuştu.

De Mistura’dan belgeyi hafta sonu boyunca incelemesini ve diğer gruplara iletmesini istediklerini belirten Caferi, de Mistura ile kendi değişiklik önerilerini içeren belgeyi 18 Nisan Pazartesi günü yerel saatle 11.00’de gerçekleştirecekleri ikinci toplantıda yeniden ele alacaklarını bildirdi.

Caferi, henüz sadece ilk görüşmenin yapılmış olması nedeniyle basınla paylaşabileceği başka bir bilgi olmadığını sözlerine ekledi. Caferi, basından da soru kabul etmedi.

Önceki gün başlayan Suriye görüşmelerinin 3. turuna Suriye rejimini temsil eden heyet, ülkede rejim hakimiyetindeki bölgelerde gerçekleştirilen seçimleri bahane ederek ilk iki gün görüşmelere katılmadı. Rejim heyeti Cenevre'ye bugün öğlen saatlerinde geldi.

De Mistura bu akşam Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) ile bu turda ikinci kez bir araya gelecek. Toplantının ardından MYK'nın basına açıklamalarda bulunması öngörülüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.