Çengelköy Ve Kuleli'deki Darbe Girişimi Davası

Çengelköy Ve Kuleli'deki Darbe Girişimi Davası
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, kapatılan Kuleli Askeri Lisesi, Vaniköy, Beykoz'da yaşananlar ve Çengelköy Polis Merkezi'nin işgali ile burada çıkan olaylarda 8 kişinin şehit edilmesine ilişkin davanın 43. duruşması sona erdi- Duruşma yarına ertelendi

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, kapatılan Kuleli Askeri Lisesi, Vaniköy, Beykoz'da yaşananlar ve Çengelköy Polis Merkezi'nin işgali ile burada çıkan olaylarda 8 kişinin şehit edilmesine ilişkin 14'ü eski polis 114 sanığın yargılanmasına sanıkların esas hakkındaki savunmalarının alınmasıyla devam edildi.

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan 43. duruşmada bir kısım tutuklu sanık mütalaaya karşı beyanda bulundu.

Söz verilen bir kısım tutuklu sanık, mütalaaya karşı beyanlarında 15 Temmuz’da silah kullanmadıklarını belirterek, haklarındaki bütün suçlamaları da reddetti.

Bir kısım sanık, darbeden haberleri olmadığını, terör olayları nedeniyle müdahale emri aldıklarını, kimseye ateş açmadıklarını, silah kullanmadıklarını öne sürdü.

Sanıklar tahliyelerini ve beraatlerini talep etti.

Tutuklu sanık avukatları da müvekkillerinin suça karışmadıklarını iddia ederek, beraatlarını istedi.

Duruşma, tutuklu sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarının alınmasına devam edilmek üzere yarına ertelendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.