"Cepheye Koşmak" Tiyatro Oyunu Beğeni Topladı

"Cepheye Koşmak" Tiyatro Oyunu Beğeni Topladı
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, öğrencilerce sahnelenen "Cepheye Koşmak" isimli tiyatro oyununu beğeni topladı. Kırşehir Valiliğinden yapılan açıklamaya...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, öğrencilerce sahnelenen "Cepheye Koşmak" isimli tiyatro oyununu beğeni topladı.

Kırşehir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Sosyal Bilimler Lisesi ve Kırşehir Şehit Aileleri Derneği işbirliğinde Neşet Ertaş Kültür Merkezi'nde organize edilen tiyatro etkinliğinde öğrenciler sahne aldı.

Öğrencilerin Çanakkale Zaferi'ni konu alan "Cepheye Koşmak" tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

Vali Necati Şentürk, gösterimin ardından yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi’nin dünyanın ender gördüğü zaferlerden birisi olduğunu söyledi.

Ecdadın 250 bin şehit vererek Çanakkale'nin geçilemeyeceğini dünyaya ilan ettiğini dile getiren Şentürk, şunları kaydetti:

"Çanakkale geçilseydi, Türkler Anadolu’dan kovulacaktı, haçlı seferleri başarılı olacaktı ama ecdadımız buna izin vermedi. Yaşanmış bir hadise olan Çanakkale destanını gençlerimize unutturmamak, Çanakkale ruhunu diri tutmak lazım. Bu kapsamda bilindiği gibi gençlerimizi geçtiğimiz günlerde Çanakkale’ye gönderdim. Çanakkale ruhunu yaşatmalıyız ki ezan dinmesin, bayrak inmesin. Günümüzde ecdadımıza yakışır bir şekilde, Afrin’de Mehmetçiklerimiz kahramanlık destanları yazıyorlar. Bu duygularla, bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ayrıca, böylesine anlamlı tiyatroyu güzel oynayan öğrencilerimizi de Çanakkale’ye geziye göndereceğim."

Etkinliğe, Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Orhan Ekemen, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Harun Ağaç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ramazan Baykara, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şevket Karadeniz, Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Sezgin Akgün, Kırşehir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mutlu Kılıçarslan da katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.