Cerattepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyeti

Cerattepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyeti
Artvin Valiliği önünde toplanan grup, Cerattepe bölgesinde yapılması planlanan madencilik faaliyetine tepki göstermek için oturma eylemi başlattı

ARTVİN (AA) - Artvin Valiliği önünde toplanan bir grup, Cerattepe bölgesinde yapılması planlanan madencilik faaliyetine tepki göstermek için oturma eylemi başlattı.

Valilik önünde bir araya gelen ve aralarında Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan ve avukat Bedrettin Kalın'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişilik grup, Cerattepe bölgesinde madencilik faaliyeti yapılmasını istemediklerini belirterek Vali Kemal Cirit'e tepki gösterdi.

Ardından Karahan ve Kalın, Vali Cirit'le makamında bir süre görüştü. Görüşmenin ardından gruptakilere hitap eden Karahan, söz konusu madencilik faaliyetini protesto etmek için oturma eylemi başlattıklarını belirterek Vali Cirit'in grubun dağılmasını istediğini aktardı.

Kendilerinin de Cirit'e dağılmayacaklarını söylediklerini anlatan Karahan, gruptakilerin arasında provakasyon yapacak kişilerin olabileceğine söyledi. Karahan, taşkınlık yapmayacaklarını ancak sonuç alana kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade etti.

Avukat Kalın ise bu mücadeleyi 20 yıldır yaptıklarını, son olaylar sebebiyle de Artvin'e 7 ilden takviye polis gönderildiğini dile getirerek Artvin halkının maden şirketi karşısında eğilmeyeceğini savundu.

Söz konusu madencilik faaliyetinin sona ermesi için hukuki mücadeleyi sürdüreceklerini bildiren Kalın, "Ankara'daki avukat arkadaşlar, mahkemeden yeniden yürütmeyi durdurma talebinde bulundular. Yarın 3 avukatla birlikte Rize İdare Mahkemesine başvuracağız" diye konuştu.

Grubun valilik önündeki oturma eylemi sürüyor.

Eylem nedeniyle valiliğin girişi ve çevresinde çevik kuvvet ekiplerince yoğun güvenlik önlemi alındı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.