Cezayir Dışişleri Bakanı Mesahil Tunus'ta

Cezayir Dışişleri Bakanı Mesahil Tunus'ta
TUNUS (AA) - Tunus'u ziyaret eden Cezayir Dışişleri Bakanı Abdülkadir el-Mesahil, Tunuslu mevkidaşı Hamis el-Cihinavi ile bir araya geldi.İki bakan,...

TUNUS (AA) - Tunus'u ziyaret eden Cezayir Dışişleri Bakanı Abdülkadir el-Mesahil, Tunuslu mevkidaşı Hamis el-Cihinavi ile bir araya geldi.

İki bakan, Tunus Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleşen görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Tunus Dışişleri Bakanı Cihinavi, görüşmede "iki ülkenin karşı karşıya olduğu terör riskleri konusunda işbirliği" ve 2018 yılında yapılması planlanan "Tunus-Cezayir Üst Düzey İşbirliği Komitesi" toplantısını ele aldıklarını söyledi.

Cihinavi ayrıca, Mesahil'in hafta sonu Tunus'ta düzenlenen "Libya'ya Komşu Ülkeler Toplantısı"na katıldığını hatırlattı.

Mesahil de Tunuslu mevkidaşı ile görüşmesinde başta Libya krizi olmak üzere, Filistin davası, yasa dışı göç ve terörle mücadele başlıklarını masaya yatırdıklarını belirtti.

Tunus, Cezayir ve Mısır yönetimleri, hafta sonu gerçekleşen dışişleri bakanları düzeyindeki Libya'ya Komşu Ülkeler Toplantısı sonrasında, Libya'daki krizin çözümü için Fas'ın Suheyrat kentinde iki yıl önce imzalanan Libya Siyasi Anlaşması'na bağlı olduklarını bildirmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.