Cezveyi bile patlayıcıya dönüştürmüşler

Cezveyi bile patlayıcıya dönüştürmüşler
Şırnak'ta bölücü terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonlarda tencere ve cezve kullanılarak hazırlanmış çok sayıda el yapımı patlayıcı ele geçirildi- Yollara döşenen kilit taşının bir benzerini alçı kullanarak yapan teröristlerin, bu düzeneğin içerisi

ANKARA (AA) - Şırnak'ta bölücü terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonlarda tencere ve cezve kullanılarak hazırlanmış çok sayıda el yapımı patlayıcı ele geçirildi.Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şırnak'ta devam eden operasyonlar kapsamında arama tarama faaliyetleri de devam ediyor. Kaçan ve etkisiz hale getirilen teröristlerin kullandığı mekanlarda arama faaliyetlerini yürüten güvenlik güçleri, tencere ve cezve kullanılarak hazırlanmış çok sayıda el yapımı patlayıcı ele geçirdi.Yollara döşenen kilit taşının bir benzerini alçı kullanarak yapan terör örgütü üyelerinin, ardından da bu düzeneğin içerisine elektronik bir el yapımı patlayıcı yerleştirdikleri anlaşıldı. Arama tarama faaliyetleri sırasında güvenlik güçlerinin titiz ve dikkatli çalışmalarıyla fark edilen patlayıcı imha edildi.Terk ettikleri birçok evin kapısına patlayıcı tuzaklayan teröristlerin, kaldıkları mekanların çevresini kapalı devre kamera sistemiyle izledikleri ortaya çıktı.
Geçen aylarda Diyarbakır'ın Sur ilçesinde tarihi camiyi yakan bölücü terör örgütü, Şırnak'ta da içinde halk kütüphanesinin olduğu kültür merkezini ateşe verdi.
Bu olayın ardından, Şırnak Kültür Merkezi büyük oranda kullanılamaz hale geldi.
Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğü Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ise güvenlik güçleri, terör mağduru vatandaşlara yardım elini uzatmaya devam ediyor. Özellikle çocuklarla yakından ilgilenen güvenlik güçleri, vatandaşlara temel gıda maddeleri dağıttı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.