Chibok kızlarından biri daha bulundu

Chibok kızlarından biri daha bulundu
ABUJA (AA) - Batı Afrika ülkesi Nijerya'da terör örgütü Boko Haram tarafından 2014'teki okul baskınında kaçırılan kız çocuklarından biri daha bulundu.Nijerya...

ABUJA (AA) - Batı Afrika ülkesi Nijerya'da terör örgütü Boko Haram tarafından 2014'teki okul baskınında kaçırılan kız çocuklarından biri daha bulundu.

Nijerya Haber Ajansının (NAN) haberine göre, Nijerya Ordu sözcüsü General Sani Osman, örgütün 2014'te yaptığı baskında kaçırdığı 219 kız çocuğundan birinin daha bulunduğunu açıkladı.

Sözcü Sani Osman konuyla ilgili detaylı bilgi vermedi.

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletine bağlı Chibok kentindeki bir yatılı okula 14 Nisan 2014'te baskın düzenleyen Boko Haram militanları, 276 kız öğrenciyi kaçırmıştı. Boko Haram militanlarının kaçırdığı kız öğrencilerden 57'si kaçmayı başarırken 219'undan haber alınamamıştı.

Chibok kızlarından biri Mayıs 2016'da Sambisa ormanı kırsalındaki operasyonlar sonucu bulunurken, Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve İsviçre yönetiminin arabuluculuğu neticesinde örgüt, ekim ayında kaçırdığı kız çocuklarından 21'ini serbest bırakmıştı.

Nijerya'da 2000'li yılların başından beri varlık gösteren Boko Haram'ın ülkede 2009'dan beri düzenlediği kitlesel şiddet eylemleri 17 bine yakın kişinin ölümüne neden oldu. Örgüt, 2015'ten bu yana ülkenin sınır komşuları Kamerun, Benin, Çad ve Nijer'de de eylemler düzenliyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.