CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran:
"Terör sorununda 1989 yılından bugüne hiç kimse CHP'nin bu konuyla ilgili yapmış olduğu çözüm önerilerinin üstüne çıkaracak bir paket öneri sunamadı"

KAHRAMANMARAŞ (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "Terör sorununda 1989 yılından bugüne hiç kimse CHP'nin bu konuyla ilgili yapmış olduğu çözüm önerilerinin üstüne çıkaracak bir paket öneri sunamadı" dedi.

Cankurtaran, CHP Parti Meclis Üyesi Ali Öztunç'la Elbistan İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Burada konuşan Cankurtaran, ülkenin içinde bulunduğu durumun gözler önünde olduğunu söyledi.

Terör saldırıları nedeniyle birçok vatan evladının toprak altına gittiğini belirten Cankurtaran, "Ya ekmek almaya giderken öldürülen bir çocuk ya vatani görevini yaparken şehit olmuş bir asker veya polis ya da bir canlı bombanın kurbanı olursunuz. Türkiye'nin neresine baksak maalesef acı ve gözyaşı var" diye konuştu.

Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin de değerlendirmede bulunan Cankurtaran, öznesi halk olan bir anayasa istediklerini ifade etti.

Terör sorununun parlamentoda çözülebileceğini kaydeden Cankurtaran, "Terör sorununda 1989 yılından bugüne hiç kimse CHP'nin bu konuyla ilgili yapmış olduğu çözüm önerilerinin üstüne çıkaracak bir paket öneri sunamadı. Şu an Başbakan ve diğer muhalefet partileri de Cumhuriyet Halk Partisinin ilk gün söylediğini konuşuyor. 'Çözüm parlamento' diyor. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bu sorunu çözeceğiz. Terör sorununu kapalı kapılar ardında değil parlamentoda çözeceğiz" değerlendirmesini yaptı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.