Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Balıkesir'de

Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Balıkesir'de
Kılıçdaroğlu, sanayici ve iş adamlarıyla toplantıya katıldı

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir'de sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, kentte bir otelde basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilere herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Partinin Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, otelden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu ve ekibinin, Türkiye'nin sorunlarına çözümler üretmek amacıyla farklı illerde bu toplantıları düzenlediğini söyledi.

Daha önce Gaziantep ve Bursa'da, son olarak Balıkesir'de sanayici ve iş adamlarıyla görüş alışverişinde bulunulduğunu anlatan Böke, şöyle konuştu:

"Türkiye bugün 5 temel sorunda birleşiyor. Bunların ilki, toplumsal barış ve uzlaşı ihtiyacı. Bu sorunu her gün yaşıyoruz. İkincisi ekonomi. Döviz kurlarındaki aşırı yükselme ve bugün açıklanan işsizlik rakamları, büyümedeki yavaşlama, Türkiye'deki acil bir sorun olan ekonomiyi ele alıyor. Bir diğeri özgürlükçü anayasa ihtiyacı, hukukun yeniden test edilmesi. Eğitim alanında öğrencilerin sıkıntı çektiği aşikar. Öğrencilerimiz uluslararası sınavlarda maalesef genelde sonunculuklarla Türkiye'ye geri dönüyor. Bir diğer alan da dış politika. Bu 5 sorunu çözmek için Türkiye'nin siyasetin çok uzağında ortak akıl üretmesi gerekiyor. İşte bu toplantılar, ortak aklın üretildiği, karşılıklı kaygıların, endişelerin, sıkıntıların paylaşıldığı ama bunun ötesinde çözüm üretilen ve yarın Türkiye'nin daha iyi olabilmesi için hep beraber ne yapılacağına dair bir ortak aklın ortaya çıktığı toplantılar. Balıkesir'de değerli iş adamlarımızla bu kaygıları, endişeleri paylaştık ve dinledik. Biz de kendi kaygı ve endişelerimizi aktardık."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.