Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'de

Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'de
Kılıçdaroğlu: "Türkiye dünyanın en güzel ülkelerinden birisi taşı sıksanız suyunu çıkaran gençlerimiz var. Neden kaybediyoruz? Asıl soru bu. Hollanda Konya’dan küçük yıllık tarım ürünü ihracatı 100 milyar dolardan fazla. Peki Türkiye. Türkiye’nin tarım ür

İZMİR (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye dünyanın en güzel ülkelerinden birisi taşı sıksanız suyunu çıkaran gençlerimiz var. Neden kaybediyoruz? Asıl soru bu. Hollanda Konya’dan küçük yıllık tarım ürünü ihracatı 100 milyar dolardan fazla. Peki Türkiye. Türkiye’nin tarım ürünü ihracatı 18 milyar lira. 100 milyar liralık ihracat yapan Konya’dan küçük. Devasa Türkiye onun 10’da biri ihracat yapıyor neyimiz eksik?” dedi.

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “1 milyon meyve fidanı üreticilerimizle buluşuyor” kampanyası kapsamında Kozak Yaylası’ndaki ağaç dikme törenine katıldı.

Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin geleceğinin aydınlık olması konusunda kimsenin endişeye kapılmaması gerektiğini söyledi. Kurtuluş Savaşını veren insanların yine aydınlık bir Türkiye’yi elbirliğiyle kurabileceğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Haramilerden şikayet ettiğinizi biliyorum, şunu asla unutmayın dünyanın hiçbir ülkesinde haramilerin iktidarı sürekli olmamıştır gelirler ve geldikleri gibi giderler.’ dedi.

- "İzmir Türkiye'ye örnektir"

Bergama Belediye Başkanı’nı ilçenin Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmesi konusundaki çabalarını kutlayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Niye koorepatif kurarız? Üretici ezilmesin diye üreticinin alın terini birileri yemesin diye hak ettiği alın terinin karşılığını alsın diye. Peki kooperatif kurmak yetiyor mu? Ürettiğiniz malın alıcısı olması lazım. Alıcı sizin altın terinize değer veriyorsa alıcı ve satıcı bir araya gelir, hem üretici hem tüketici karlı çıkar. Kaybeden üreticinin alın terini nasıl götürürüm diyen insanlar kaybeder. Bu bakımdan İzmir Türkiye'ye örnektir. Tire'de adım atıldı arkası geldi. Kooperatiflerle işbirliği yapılıyor üretici de karlı. İzmir'deki tüketici de karlı öğrenciler yeni doğan çocuklar karlı onlara her sabah süt veriliyor.”

- "Türkiye dünyanın en güzel ülkelerden biri"

Kooperatif başkanlarından tarıma önem vermesini isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Bundan 15-20 gün önce Tarım Kurultayı'nda sorunları masaya yatırdık. Türkiye dünyanın en güzel ülkelerinden biri, taşı sıksanız suyunu çıkaran gençlerimiz var. Neden kaybediyoruz? Asıl soru bu. Hollanda Konya’dan küçük yıllık tarım ürünü ihracatı 100 milyar dolardan fazla. Peki Türkiye. Türkiye’nin tarım ürünü ihracatı 18 milyar lira. 100 milyar liralık ihracat yapan Konya’dan küçük devasa Türkiye onun 10’da biri ihracat yapıyor neyimiz eksik? Bunların bir politikası var malı götürme politikası bundan emin olun. Biz ne diyoruz önce halk kazanacak diyoruz, halka hizmet edeceğiz diyoruz halkın cebi para görecek diyoruz bizim düşüncemizde sarayda oturmak yoktur. Biz sarayda oturmak değil halkın bir parçası olmak istiyoruz. Halka tepeden bakan değil sorunlarını çözen bir iktidar olalım diyoruz. Eğer bıktıysanız alınterinizin karşılığını alamıyorsanız sorun üreten iktidar var diyorsanız yönümüzü değiştireceğiz. 'Efendim çalıyor ama iş de yapıyor kültürünü bırakacağız. İnancımızda öyle bir kültür yok. Bu kültürü de çöp sepetine atacağız çalmayacak ama çalışacak.”

Huzurlu Türkiye için herkese görevler düştüğünü dile getiren Kılıçdaroğlu, “Kooperatfiçilikte nasıl hem üretici hem tüketici kazanıyorsa her alanda kazanabiliriz zenginleşmenin yolu üretimden geçiyor. Üretirseniz saygınlığınız olur üretirseniz evinizi huzur içinde geçindirirsiniz. Bizim ana hedefimiz herkesin ürettiği ve herkesin kazandığı zenginleşen geleceği güvenle bakan Türkiye” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Kooparatifçiler Gününü Kozak Yaylası’nda şenlik havasında kutlamaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından fidan dağıtımı yapıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.