Cıbıltepe'de Hafta Sonu Yoğunluğu

Cıbıltepe'de Hafta Sonu Yoğunluğu
Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde hafta sonunu fırsat bilen kayak tutkunları yoğunluk oluşturdu- Otel genel müdürü Yıldırım:- "Özellikle yılbaşı için bölgedeki bütün otellerde doluluk or

KARS (AA) - Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Cıbıltepe Kayak Merkezi, hafta sonunu fırsat bilen kayakseverlerin akınına uğradı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yer alan sarıçam ormanlarının yanı sıra kristal karı ve uzun kayak pistleriyle öne çıkan 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde, hafta sonu yoğunluğu yaşandı.

Kar kalınlığının 45 santimetreye ulaştığı Cıbıltepe'de, yerli ve yabancı turistler, kayak, snowboard ve kızak yapmanın keyfini çıkardı.

Kayak merkezinde hizmet veren Çamkar Otel Genel Müdürü Nurettin Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta sonu tatili olması nedeniyle pistlerde yoğunluk yaşandığını söyledi.

Otellerdeki doluluk oranının da yükseldiğini belirten Yıldırım, "Özellikle yılbaşı için bölgedeki bütün otellerde doluluk oranı yüzde 80'nin üzerinde. Şu anda pistlerimiz kayak için ideal durumda. Önümüzdeki çarşamba ve perşembe günleri kar bekliyoruz. Kar yağışının ardından tüm pistlerimiz daha mükemmel olacak. Bütün kayakseverleri Sarıkamış'a bekliyoruz." diye konuştu.

Kayak antrenörü Şener Ağbaba da şu an hava ve pistlerin güzel olduğunu söyleyerek, "Bölgemize ikinci bir kar yağışı bekliyoruz. Misafirlerimiz kayak merkezine gelmeye başladı, inşallah iyi bir sezon geçireceğiz." dedi.

İstanbul'dan Kars'a gelen kayak tutkunu Erdal Gökçen ise "Sarıkamış'a ilk defa geliyorum, pistler çok güzel. Normalde kayak yapıyorum ama bugün snowboard yapmaya başladım. Sarıçamlar arasında güzel bir havada kayağın keyfini yaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde saatte bin 200 kişi taşıma kapasitesine sahip 4 telesiyej ile toplam uzunlukları 30 kilometreyi bulan bir snowboard pisti olmak üzere 9 pist hizmet veriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.