Cibuti’den Türkiye'nin Kudüs Duruşuna Övgü

Cibuti’den Türkiye'nin Kudüs Duruşuna Övgü
Cibuti Dışişleri Bakanı Yusuf:- "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs konusunda güçlü ve kararlı bir tavır sergiledi"

ADDİS ABABA (AA) - Cibuti Dışişleri Bakanı Mahmud Ali Yusuf, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kudüs konusunda gösterdiği tavra övgüde bulundu.

Yusuf, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da düzenlenen IGAD 59. Bakanlar Konseyi Olağanüstü Toplantısı sonrası AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Bakan Yusuf, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma planı karşısındaki tutumuna ilişkin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs konusunda güçlü ve kararlı bir tavır sergiledi." ifadelerini kullandı.

- Cibuti Cumhurbaşkanı Türkiye’ye geliyor

Türkiye ve Cibuti’nin hem Somali’ye destek verme konusunda hem de bölgesel ve uluslararası meselelerde paralel politikalar izlediğini belirten Yusuf, Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Gulle’nin çok yakında Türkiye’yi ziyaret edeceğini söyledi.

Ziyaretin iki ülke ilişkilerinin güçlendirilmesini amaçladığını kaydeden Yusuf, "Ziyaret iki ülke arasındaki ortak iş birliğinde yeni bir dönemi başlatacak." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.