Çift Haneli Büyümenin Yankıları

Çift Haneli Büyümenin Yankıları
MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Gürses: "Türkiye ekonomisinin önümüzdeki dönemde de güçlü büyüme performansını sürdüreceğini ve yıl sonunda yüzde 7'nin üzerinde büyüme oranı sağlanacağını tahmin ediyoruz" - BTB Başkanı Matlı:"Bütün bunlar istikrarın göstergesid

BURSA (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses, "Türkiye ekonomisinin önümüzdeki dönemde de güçlü büyüme performansını sürdüreceğini ve yıl sonunda yüzde 7'nin üzerinde büyüme oranı sağlanacağını tahmin ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Gürses, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan üçüncü çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yılın üçüncü çeyreğinde gerçekleşen yüzde 11,1 oranındaki GSYH artışının Türkiye adına oldukça sevindirici bir gelişme olduğu belirten Mustafa Gürses, "Bu oran Türkiye'nin G20 ülkeleri arasında yılın üçüncü çeyreğinde en çok büyüyen ülke olduğunu gösteriyor. Böylece, yılın ilk 9 ayında da ortalama olarak 7,3 puanlık bir gelişme sağlanmış oldu. Çift haneli bu büyüme oranı, ekonominin bütün aktörleri adına önümüzdeki döneme yönelik motive edici bir gelişme olarak ilave bir ehemmiyet arz etmektedir." açıklamasında bulundu.

Türkiye ekonomisinin önümüzdeki süreçlerde de büyümesine devam edeceğinin altını çizen Gürses, şunları kaydetti:

"Faaliyet kollarına göre dengeli bir artış olduğunu görüyoruz. Hizmetler, sanayi, tarım ve inşaat sektörlerinin tamamında artış gerçekleşmiştir. Sanayi sektöründe gözlenen yüzde 14,8'lik genişlemede imalat sanayisinin 15,2 puan artış kaydetmesi etkili olurken, hizmetler sektöründe 20,7 puan, tarım sektöründe 2,8 puan ve inşaat sektöründe 18,7 puan büyüme kaydedilmesi, Türkiye ekonomisinin topyekun bir büyüme kaydettiğini göstermektedir. Türkiye ekonomisinin önümüzdeki dönemde de güçlü büyüme performansını sürdüreceğini ve yıl sonunda yüzde 7'nin üzerinde büyüme oranı sağlanacağını tahmin ediyoruz. 2018 yılı böyle bir motivasyonla girdiğimiz ve önde gelen ekonomiler arasından pozitif olarak ayrıştığımız bir yıl olacaktır."

- "2018'in iyi bir yıl olacağını şimdiden söyleyebiliriz"

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı da üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 oranındaki büyümenin Türkiye ekonomisinin sağlamlığını gösterdiğini vurgulayarak, "Dünya genelindeki sıkıntılarla birlikte bölgesel meselelere rağmen Türkiye'nin büyümesini sürdürmesi önemli bir başarıdır. Sanayi üretimiyle tüketici güveni beraberinde ekonomide büyümeyi getirmiştir. Bütün bunlar istikrarın göstergesidir. 2018 yılının iyi bir yıl olacağını şimdiden söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztürk ise üçüncü çeyrekte gerçekleşen yüzde 11,1 oranındaki büyümeyle son 6 yılın rekorunun kırıldığına işaret ederek, şunları aktardı:

"Rekor büyüme, iş dünyası için moral kaynağı oldu. Bu oranlar Türkiye ekonomisinin sağlamlığını bir kez daha göstermiştir. Üretimde çarklar dönmeyi sürdürürken, ihracatla birlikte istihdam artışı da devam etmektedir. Dışarıda oluşturulan olumsuz algılara rağmen Türkiye ekonomisiyle ilgili en kritik verilerden biri olan üçüncü çeyrek büyüme rakamlarının bu seviyede seyretmesinden son derece memnunuz. Rehavete kapılmadan üretimlerimizi ve çalışmalarımızı aynı çalışkanlıkla sürdürmeliyiz."

- "Ekonomi dimdik ayakta"

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Osman Arslan da şu değerlendirmede bulundu:

"Ekonomimizin giderek büyümesi, dışa bağımlılıktan kurtularak yerli ve milli üretimini artırıyor olması sonucunda, dış mihraklar tarafından kurulan kirli senaryolarla ülkemiz uzun bir zamandır ekonomik bir kıskaca sokulmak isteniyordu. Tüm oyunlara rağmen Türkiye ekonomisi dimdik ayakta, büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. TÜİK tarafından açıklanan büyüme rakamları da bunun en büyük göstergesi. Türkiye ekonomisinin yapısal hiçbir sorunu yoktur. Ekonomimizin karşı karşıya kaldığı sorunlar ekonomi dışı etkenlerdir. Bizler aynı kararlılıkla, rehavete kapılmadan çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.