Çift Haneli Büyümenin Yankıları

Çift Haneli Büyümenin Yankıları
Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Koçer: - "Kendisine karşı yürütülen küresel ölçekteki siyasi ve ekonomik operasyonlara rağmen yakaladığı bu büyüme ile Türkiye, önünü kesmek, çelme takmak isteyenlere en güzel cevabı vermiştir"

GAZİANTEP (AA) - AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, "Kendisine karşı yürütülen küresel ölçekteki siyasi ve ekonomik operasyonlara rağmen yakaladığı bu büyüme ile Türkiye, önünü kesmek, çelme takmak isteyenlere en güzel cevabı vermiştir." ifadesini kullandı.

Koçer, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin 2017 yılının üçüncü çeyreğinde son 6 yılın en iyi büyüme rakamına ulaştığını ve bu rakamla büyüme şampiyonları Çin ve Hindistan geride bıraktığını belirtti.

"Kendisine karşı yürütülen küresel ölçekteki siyasi ve ekonomik operasyonlara rağmen yakaladığı bu büyüme ile Türkiye, önünü kesmek, çelme takmak isteyenlere en güzel cevabı vermiştir." değerlendirmesinde bulunan Koçer, Türkiye'nin tarih yazdığını, her türlü entrikaya rağmen büyümesini sürdürdüğünü vurguladı.

Bu başarının, sevdası Türkiye olmayanları kıskandıracağına işaret eden Koçer, şunları kaydetti:

"Bu rakamlardan sonra yabancı kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye'nin 2018 beklentilerini süratle revize edeceklerdir. Türkiye 2018 yılına umutla giriyor. İnşaat, tarım ve hizmet alanlarındaki büyümenin yanı sıra dikkat çekici olan imalat sanayisinin yüzde 15,2 oranındaki katkısıdır. Büyümede sanayi üretiminin payı doğrudan makine ve teçhizat alanındaki kapasite artışına işaret ediyor. Bu büyüme rakamı üretim artışı demek, daha fazla iş demek, daha fazla istihdam demek. Hükümetimizin son bir yılda almış olduğu ekonomik tedbirler ve TBMM’de buna bağlı olarak çıkardığımız kanunlar büyümenin arkasında önemli bir itici güç olmuştur. Bu büyümenin devam etmesi ve sürdürülebilir olması en büyük dileğimizdir. Bununda gerçekleşeceğine olan inancımız tamdır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.