Çift Haneli Büyümenin Yankıları

Çift Haneli Büyümenin Yankıları
Gebze Ticaret Odası Başkanı Çiler:- "2023 hedeflerine sağlam adımlarla ilerlediğimizin en önemli göstergesi olan çift haneli büyüme performansı, sanayicilere ve iş adamlarına ileriye dönük cesaret veriyor"

KOCAELİ (AA) - Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Türkiye'nin 2023 hedeflerine sağlam adımlarla ilerlediğinin en önemli göstergesi olan çift haneli büyüme performansının, sanayicilere ve iş adamlarına ileriye dönük cesaret verdiğini bildirdi.

Çiler, yaptığı yazılı açıklamada, TÜİK tarafından açıklanan yılın üçüncü çeyreğine ilişkin ekonomik büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 11,1 oranındaki çift haneli büyüme verisinin Türkiye'yi G-20 ülkeleri arasında en üst sıraya taşıdığını belirterek, bu gelişmenin oldukça memnuniyet verici ve iş çevrelerindeki motivasyonu arttırıcı nitelikte olduğunu kaydetti.

Çiler, son 6 yılın en yüksek seviyesini gören büyüme rakamına ulaşılmasında Kredi Garanti Fonu ile istihdam ve vergi teşviklerinin etkili olduğunu vurgulayarak, bu verilerin Türk iş adamları ve sanayicilerinin kendi güç ve potansiyellerini iş alanlarına yansıttıklarını gözler önüne serdiğini ifade etti.

Bu büyüme oranına özellikle yüzde 14,8 büyüme başarısı gösteren sanayi sektörünün katkısının yadsınamayacağına dikkati çeken Çiler, "2023 hedeflerine sağlam adımlarla ilerlediğimizin en önemli göstergesi olan çift haneli büyüme performansı, sanayicilere ve iş adamlarına ileriye dönük cesaret veriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Çiler, bu olumlu gelişmelerin yurt içi ve yurt dışı yatırımcılar için de teşvik edici olduğunu aktararak, büyümenin gelecek süreçte sürdürülebilir hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.