Çiftçilerden elektrik kesintisi protestosu

Çiftçilerden elektrik kesintisi protestosu
İpsala Gümrük Kapısı'na giden yolu traktörlerle ulaşıma kapatan çiftçiler, polisin uyarısı üzerine eyleme son verdi

EDİRNE (AA) - Edirne'de borçları nedeniyle elektrikleri kesilen çiftçiler, İpsala Gümrük Kapısı'na giden yolu traktörlerle ulaşıma kapattı.

İpsala Yolu Dörtyol mevkisine traktörlerle gelen çiftçiler adına açıklama yapan Altınyazı Karasaz Sulama Kooperatifi Başkanı Mustafa Çetinkaya, çeltik ekiminin başladığı şu günlerde tarlalarını hazırlayan çiftçilerin elektrik kesintisi nedeniyle sulama yapamadığını belirtti.

Çiftçilerin borçları nedeniyle çok zor durumda kaldığını anlatan Çetinkaya, ''1750 ortaklı kooperatifimiz 150 bin dekar alanda çeltik ekimi yapan çiftçilerimize su veriyoruz, elektrik borcumuz nedeniyle çiftçilerimiz çok zor durumda kaldı. Elektrik kesintisinin sebebi 2011 yılında devlet tarafından eski borçlar için yapılmış yapılandırmanın kooperatif tarafından ödenememesidir. Kooperatifimiz borçlarını taksitlendirmiş fakat borçların yüzde 20’si peşin istenmektedir. Eğer elektriklerimiz açılmaz ise 150 bin dekar çeltik arazisi ekilemeyecek ve bu borçlar hiç ödenemeyecektir. Bizlere bu konuda yardım edilmesini istiyoruz.'' diye konuştu.

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar da tarlaların ekim için hazır olduğunu fakat elektrik kesintileri nedeniyle ekim yapılamadığını söyledi.

İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan ise elektrik borçlarının ödenememesinin asıl sebebinin üreticinin 2 yıldır para kazanamaması ve Kooperatife aidat ödeyememesi olduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından çiftçiler traktörleriyle yolu ulaşıma kapattı. Polisin uyarısı üzerine çiftçilerin eylemi sonlandırmasıyla, 10 dakika kapalı kalan yol trafiğe açıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.