Çin Ulusal Halk Kongresi Heyeti Özbekistan'da

Çin Ulusal Halk Kongresi Heyeti Özbekistan'da
Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Wang başkanlığındaki heyeti kabul etti

TAŞKENT (AA) - Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev'in, Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Wang Chen başkanlığındaki heyeti kabul ettiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, iki ülke arasındaki işbirliğinin durumu ve perspektiflerine ilişkin meselelerin ele alındığı görüşmede, iki ülke liderinin geçen hafta Pekin'de gerçekleştirdiği üst düzey görüşmelerde vardığı siyasi, ticari-ekonomik, yatırım ve kültürel alanlardaki mutabakatların hayata geçirilmesi konuları yeniden ele alındı.

Görüşme sırasında Mirziyoyev ve Wang, iki ülke bölgeleri arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi, özellikle ticaret, yatırım ve kültür alanlarındaki ilişkilerin hızlandırılması, kardeş şehirler Semerkant ve Sian, Buhara ve Loyan arasındaki seyahatlerin geliştirilmesi konularında fikir alışverişinde bulundu.

Wang, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın genişletilmesi ve pekiştirilmesine yönelik program ve projelerin hayata geçirilmesi amacıyla parlamentolar arası geniş kapsamlı işbirliğine hazır olduklarını vurguladı.

Wang Chen başkanlığındaki heyet, ülkedeki temasları kapsamında Özbekistan Parlamentosu'nun alt kurulu olan Yasama Meclisi Başkanı Nuriddincan İsmailov ile görüşerek, iki ülke parlamentoları arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesi meselelerini ele aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.