Çin'de çevre kirliliğiyle mücadele

Çin'de çevre kirliliğiyle mücadele
PEKİN (AA) - Çin'de, toprak kirliliği ile mücadele için yasa hazırlanacağı belirtildi.Çevre Koruma ve Kaynakların Korunması Komitesi Başkan Yardımcısı...

PEKİN (AA) - Çin'de, toprak kirliliği ile mücadele için yasa hazırlanacağı belirtildi.

Çevre Koruma ve Kaynakların Korunması Komitesi Başkan Yardımcısı Yüen Si, Çin Ulusal Halk Kongresi (ÇUHK) toplantıları kapsamında düzenlenen basın toplantısında, toprak kirliliği konusundaki yasa tasarısının gelecek yıl ÇUHK Daimi Komitesi'nin görüşüne sunulacağını söyledi.

Toprak kirliliği yasasının bulunmamasının, ülkedeki gıda ve su güvenliğini tehdit eden toprak kirliliği sorununun ele alınmasında hükümetin çabalarını zorlaştırdığını dile getiren Yüen, ülkenin acil olarak ilgili yasaya ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Yüen ayrıca, bu yasanın toprak kirliliği konusunda araştırma ve gözlem sisteminin kurulmasına imkan tanıyacağını belirtti.

Çin'de, su ve hava kalitesi başta olmak üzere çevre koşullarının "kritik seviyede" olduğu ifade ediliyor.

Çin, özellikle 2014'ten bu yana çevre ve hava kirliliğiyle mücadele etmeye çalışıyor. Hızlı kalkınma ve sanayileşmenin bedeli olarak Çin'deki büyükşehirlerin çoğu, aynı zamanda dünyanın en kirli şehirleri arasında yer alıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.