Çin'de hava kirliliğiyle mücadele

Çin'de hava kirliliğiyle mücadele
Hava kirliliğine karşı harekete geçilmesi için başlatılan kampanya güldürürken düşündürüyor- WildAid Vakfı'nın kampanya filminde, insanların burnundaki kıllar hava kirliliği nedeniyle uzuyor

ANKARA (AA) - Çin'de yılın belli dönemlerinde kritik seviyelere ulaşan hava kirliliğiyle mücadele için başlatılan kampanya çerçevesinde çekilen kısa film, halkı güldürürken harekete geçmeye teşvik ediyor.

BBC'nin haberine göre, "Kıllı Burun" filminde, gelecekte Çin'de insanların burun kıllarının, kirli havayı filtrelemek için uzadığı görülüyor.

Filmin sonunda, hava kirliliğini engellemek için bir şey yapılmazsa kirliliğin insanları değiştireceği uyarısı yapılıyor.

Kampanyayı başlatan WildAid Vakfı'nın Çin temsilcisi May Mei, insanların, hava kirliliğinin son bulması için hükümetin harekete geçmesini beklemeye son vermelerini istediklerini ifade ederek "Karşı karşıya olduğumuz çok ciddi bir sorundan esprili bir yolla bahsetmek istedik" dedi.

May Mei, başkent Pekin ve Şanghay'da çok sayıda kişinin, hava kirliliğinden şikayet ettiğini belirterek "Söylemek istediğimiz şu; değişim zor değil. Bunun için herkes bir şey yapabilir" diye konuştu.

Pekin'de hava kirliliğinin yüzde 35'inin egzoz dumanlarından kaynaklandığına dikkati çeken May, bisiklete binmenin veya yürümenin gerçekten fark yaratabileceğini söyledi.

Dünyada sera etkisi yaratan gazların salımında ilk sırada yer alan Çin'de özellikle son iki yıldır, ülkenin farklı bölgelerinde yaşayan vatandaşlar, ciddi hava kirliliği sorunuyla karşı karşıya.

Çevre örgütlerinin aldığı önlemlerin etkileri yavaş yavaş görülse de sorunun kökten çözümü için tüm toplumun çaba harcaması gerekiyor.

Amerikan Bilimsel İlerleme Derneği'nin verilerine göre, 2013 yılında sadece Çin'de bir milyon 600 bin kişi hava kirliliğinin yol açtığın rahatsızlıklar nedeniyle hayatını kaybetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.