Çin'de yolsuzlukla mücadele

Çin'de yolsuzlukla mücadele
Eski Çin Devlet Başkanı Hu Cintao'nun yolsuzluk suçlamasıyla tutuklu bulunan baş yardımcısı Ling, yargılanmaya başlayacak

PEKİN (AA) - Eski Çin Devlet Başkanı Hu Cintao'nun yolsuzluk suçlamasıyla tutuklu bulunan baş yardımcısı Ling Cihua, yargılanmaya başlayacak.

Şinhua ajansının haberine göre, Çin Yüksek Halk Savcılığı'nın açıklamasında, tutuklu bulunan 59 yaşındaki Ling Cihua'ya rüşvet almak, görevini kötüye kullanmak ve kanunsuz olarak devlet sırlarını elde etme suçları resmi olarak yöneltilirken, Ling'in yargılanmaya başlanacağı duyuruldu.

Açıklamada, ülkenin kuzeybatısında bulunan Tiencin kentindeki Tiencin 1 Numaralı Halk Savcılığı'nın, yargılanma sürecinin başlamasına ilişkin Ling'e isnat edilen suç dosyasının Tiencin Orta Halk Mahkemesi'ne gönderdiği belirtildi.

Öte yandan, Ling'in yargılanma sürecinin ne zaman başlayacağına ilişkin net bir tarih verilmedi.

Ling hakkında 2014'ün sonunda soruşturma başlatılırken, geçen temmuz ayında ilgili suçlamalar çerçevesinde tutuklanmış ve disiplin ihlali gerekçesiyle Çin Komünist Partisi'nden ihraç edilmişti.

Ling, Eski Çin Devlet Başkanı Hu Cintao'nun baş yardımcılığının yanı sıra bir dönem 12. Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı Ulusal Komitesi'nin başkan yardımcılığı görevini de yürütmüştü.

Dün de ülkenin en üst diplomatlarından ve adı yolsuzluğa karışan eski Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Cang Kunşıng'ın, "ciddi disiplin ihlali" yaptığı gerekçesiyle Çin Komünist Partisi'nden ihraç edildiği açıklanmıştı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) liderliğini devralmasının ardından yolsuzluğa karşı mücadele programıyla tüm partinin tetikte olmasını istemiş ve yolsuzluğu, partinin hayatta kalmasına karşı bir tehdit olarak gördüğünü söylemişti. Şi ayrıca, "kaplanlar" olarak tanımlanan üst düzey bürokratlardan, "sinekler" diye bilinen alt düzey bürokratlara kadar herkesin yolsuzluktan kaçınması gerektiğini ve ülkedeki yolsuzluğun kökünü kazıyacağını ifade etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.