Çin'den Abd Ve Güney Kore'ye Thaad'ı Durdurma Çağrısı

Çin'den Abd Ve Güney Kore'ye Thaad'ı Durdurma Çağrısı
Pekin yönetimi, THAAD füze savunma sistemine karşı olduğunu tekrarlayarak, ilgili tarafları Kore Yarımadası sorununu diyalog ve müzakere yoluyla çözmeye davet etti

PEKİN (AA) - Çin, ABD ve Güney Kore'den Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) konuşlandırmaktan vazgeçmelerini istedi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang, başkent Pekin'de düzenlediği olağan basın toplantısında Pekin yönetiminin, THAAD'ın Güney Kore'de mevzilendirilmesine karşı çıktığını ve bu konuda tutumunun net olduğunu söyledi.

Seul ve Washington yönetimlerini, THAAD'ın yerleştirilmesini bir an önce durdurmaya çağıran Gıng, Çin'in kendi çıkarlarını korumak için gerekli tedbirleri sıkı bir şekilde alacağını dile getirdi.

Gıng, Kore Yarımadası sorununun çözümü ve Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırılmasının diyalog ve müzakere yoluyla yapılması gerektiğini vurguladı.

THAAD'ın bazı parçalarının 8 Mart’ta ulaştığı Güney Kore'den geçen hafta yapılan açıklamada, ilgili sistemin kurulumunun başladığı duyurulmuştu.

Seul ve Washington yönetimleri, Kuzey Kore tehdidine karşı THAAD'ın yıl sonuna kadar Güney Kore'nin Seongju kasabasına konuşlandırılacağını açıklamıştı.

Washington'un, THAAD teknolojisini Güney Kore'ye yerleştirme planına, Kuzey Kore'ye en yakın ülkelerden biri olan Çin uzun süredir karşı çıkıyor. Pekin yönetimi, füze savunma sisteminin bölgedeki güvenlik endişelerini artıracağını ve casusluk faaliyetleri için de kullanılabileceğini öne sürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.