Çinli gazeteci Cia'dan haber alınamıyor

Çinli gazeteci Cia'dan haber alınamıyor
Çin yönetimini eleştiren Cia, salı gününden bu yana kayıp

ANKARA (AA) - Rejime sert eleştiriler yönelten Çinli köşe yazarı Cia Cia'dan salı gününden bu yana haber alınamıyor.

BBC'nin haberine göre, Cia'nın avukatı Yan Şin, köşe yazarının eşinin, salı gününden beri kocasından haber alamadığını söyledi.

Hong Kong ve Tayvan'da çıkan The Apple Daily gazetesinin haberinde de, Cia'nin eşinin, kocasıyla en son salı akşamı telefonda görüştüğü, bu sırada kocasının Hong Kong'a gidecek uçağa binmek üzere olduğu yönündeki ifadelerine yer verildi.

Köşe yazarının salı gecesi davetli olduğu arkadaşının evine ve ertesi gün için randevulaştığı öğle yemeğine gitmediği de belirtildi.

Cia Cia'nın, kaybolmadan önce Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in istifasını talep eden anonim bir mektubun yayınlanması konusunda editör bir arkadaşını uyardığı da ileri sürüldü.

Devletle bağlantılı bir internet sitesinde yayınlanan, ancak yayınladıktan kısa süre sonra siteden çıkarılan mektupta, Şi'yi hedef alan çok sert eleştirilerin yer aldığı iddia edildi.

Birkaç ay önce de Hong Kong'da bir kitabevinde çalışan 5 kişi kaybolmuştu. Hong Kong'daki aktivist gruplar, kitabevi çalışanlarının, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping hakkında yasaklı bir kitabı sattıkları gerekçesiyle gözaltına alındığını savunmuştu. Sonrasında 5 kişiden 3'ünün gözaltında olduğu açıklanmıştı. Öte yandan diğer 2 kitapçıdan hala haber alınamıyor.

Pekin yönetimi, kayıp kitapçıların yasa dışı faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle gözaltına alındığını bildirmişti.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.