Çinli Öğrenciler 23 Nisan'ı Kocaeli'de Kutlayacak

Çinli Öğrenciler 23 Nisan'ı Kocaeli'de Kutlayacak
23 Nisan Uluslararası Çocuk ve Bilim Festivali'ne katılmak için 10 saatlik uçak yolculuğundan sonra Kocaeli'ye gelen Çinli çocuklar, kendilerini misafir edecek Türk ailelerle buluştu- Çin'den gelen Tianhao Wu:- "İlk defa bir Türk arkadaşım oldu ve ilk def

KOCAELİ (AA) - 23 Nisan Uluslararası Çocuk ve Bilim Festivali'ne katılmak için 10 saatlik uçak yolculuğunun ardından Kocaeli'ye gelen Çinli çocuklar, Türk ailelerle buluştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince düzenlenen festivale katılacak yabancı öğrenciler, kente gelmeye devam ediyor.

Bu kapsamda yaklaşık 7 bin kilometre mesafeden Kocaeli'ye gelen Çinli çocuklar, festival süresince bir arada yaşayacakları Türk arkadaşları ile buluştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında hatıra fotoğrafı çektiren çocuklar, daha sonra Başiskele ilçesindeki Özel Bilgili Kültür Okulu'nda yeni arkadaşları ile tanışma fırsatı buldu.

- "İlk defa bir Türk arkadaşım oldu"

Çinli Tianhao Wu, ilk defa Türkiye'ye geldiğini belirterek, "İlk defa bir Türk arkadaşım oldu ve ilk defa 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na katılıyorum. Çok heyecanlıyım. Türk öğrencilerin çok kibar olduğunu düşündüm çünkü arkadaşım bana çiçek verdi. Bizim ülkemizde çocuk bayramını sadece kendi ülkemizdeki çocuklar kutluyor ama Türkiye'de bunu bütün aileler, çocuklar ve öğretmenler yani herkes kutluyor. Bu beni çok mutlu etti. Türkiye'de bulunduğum için çok mutluyum." diye konuştu.

- "Evde tüm hazırlıklarımızı Çinli arkadaşım için yaptık"

Ortaokul öğrencisi Bülent Efe Durmuş da daha önce konuk ülkeden gelen yabancı hiçbir çocukla tanışmadığını vurgulayarak, "İlk defa yabancı ülkeden bir arkadaşım oldu. Bizde kalacak, ilk defa tamamen İngilizce konuşacağım bir arkadaşım oldu. Çok heyecanlıyım. Bir aydır bekliyorum, evde tüm hazırlıklarımızı Çinli arkadaşım için yaptık. İzmit'i ve İstanbul'u gezdireceğiz. Çok mutluyum, arkadaşımla eğlencesi bol vakit geçireceğimize inanıyorum." dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk ve Bilim Festivali'ne 47 ülkeden bin 100 çocuğun katılması bekleniyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.