Çocuğu telefonda dolandırmaya çalışırken yakalandı

Çocuğu telefonda dolandırmaya çalışırken yakalandı
Elazığ'da kendisini polis olarak tanıtan zanlı, telefonla görüştüğü 11 yaşındaki çocuğu, babasının adının yasa dışı işlere karıştığını söyleyip dolandırmaya çalıştı- Zanlı, evdeki 10 bin lira para ve yaklaşık 5 bin lira değerindeki ziynet eşyasını çocukta

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da kendisini polis olarak tanıtarak 11 yaşındaki çocuğu telefonda dolandırmaya çalışan zanlı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, telefonda dolandırıcılık olaylarına yönelik ihbar ve yaptığı istihbarat çalışması sonucu zanlı H.T'yi (26) teknik ve fiziki takibe aldı.

H.T'nin, kent merkezindeki kuyumculardan değişik tarihlerde altın ve döviz bozdurduğunu belirleyen güvenlik güçleri, zanlının yeni bir dolandırıcılık girişiminde bulunduğunu tespit etti.

Yapılan fiziki takip sonucu zanlı, bir çocuktan poşet içinde para ve ziynet eşyası aldığı sırada polis ekiplerince yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı.

Kendini polis olarak tanıtan zanlının, ev telefonuyla görüştüğü çocuğa, babasının adının yasa dışı bir olaya karıştığını söylediği, kurtarılması için evdeki para ve altınları kimseye haber vermeden vereceği adrese getirmesini istediği öğrenildi. Polis ekiplerinin, durumu ilettiği çocuğun ailesine para ve ziynet eşyalarını teslim ettiği bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.