Çölyak hastası kardeşlerin etli ekmek mutluluğu

Çölyak hastası kardeşlerin etli ekmek mutluluğu
Ekmek Üreticileri Federasyonu Sivas Şube Başkanı Hüseyin Düzgün, çölyak hastalığı nedeniyle sadece glutensiz ekmek yiyebilen 3 kardeşe fırınında özel olarak yaptığı glutensiz etli ekmekleri ikram etti- Çölyak hastası kardeşlerden Belinay Gümüş: - "Bizim i

SİVAS (AA) - Sivas'ta çölyak hastalığı teşhisi konulan ve sadece annelerinin yaptığı glutensiz ekmeği yiyebilen üç kardeş, duyarlı bir fırıncının özel olarak hazırladığı glutensiz etli ekmekleri yemenin mutluluğunu yaşadı.

Sultan ve Hasan Gümüş çiftinin yaşları 5 ile 11 arasında değişen çocukları Belinay, Gülbahar ve Yiğit Gümüş'e 2 yıl önce Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde çölyak hastalığı teşhisi kondu. Sadece evde annelerinin yaptığı glutensiz ekmeği yiyebilen kardeşlerin, kentteki fırınlarda yaygın olarak yapılan etli ekmeklerden tatma isteğinin haber yapılması üzerine Ekmek Üreticileri Federasyonu Sivas Şube Başkanı Hüseyin Düzgün, fırınında özel olarak glutensiz unla etli ekmek hazırladı.

Çölyak hastası 3 kardeş, hayatlarında ilk kez etli ekmek tatmanın mutluluğunu yaşadı.

Düzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sivas'taki çölyak hastaları için fırın açma konusunda çalışma yapmayı planladıklarını söyledi.

Kardeşlerin durumunu ve isteklerini televizyondan öğrendiğini anlatan Düzgün, "Haberi duyunca üzüldüm. Elimden geldiği kadar çocuklar için etli ekmek yaptım. Glutensiz unun da acemisiydim. Ellerimle etli pide yaptım ve çocuklara ikram ettim. Bundan sonra birkaç aileye de böyle sürprizler yapmayı düşünüyorum" diye konuştu.

Anne Sultan Gümüş de çocuklarının en çok etli ekmek yemeyi özlediğini belirterek, "Başkanımız haberlerde çocuklarımın etli pide yemek istediğini duymuş. Bize bu imkanı tanıdı. Bugüne özel çocuklarım için etli pide yaptı. Çok mutlu oldum. Bunun devam etmesini istiyoruz. Yetkililerimizin de bu konuya duyarlılığını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kardeşlerden Belinay ise ekmeklerini hep annelerinin yaptığını ve fırından ekmek alamadıklarını dile getirerek, "Biz sadece glutensiz ekmek yiyebiliyoruz. Bizim ekmeğimizi yapan fırın yok. Etli pide yemeyi çok özlemiştim. Bizim için etli pide yapılınca çok mutlu oldum. Tadı çok güzeldi. Hep yapsalar çok güzel olur" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.