Corbeil Türk-Fransız Kültür Derneği'nin yeni binası açıldı

Corbeil Türk-Fransız Kültür Derneği'nin yeni binası açıldı
Başkent Paris yakınlarındaki dernek binasının açılışına, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yerlikaya, Paris Başkonsolosu Kadıoğlu ve Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı Pakdil katıldı

PARİS (AA) - Fransa’da, Corbeil Türk-Fransız Kültür Derneği’nin yeni binası hizmete girdi.

Paris yakınlarındaki Corbeil-Essonnes bölgesinde yer alan dernek binasının açılışına Corbeil Türk-Fransız Kültür Derneği Başkanı Kadir Kılıç, olimpiyat ve dünya şampiyonu Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, Paris Başkonsolosu Emre Kadıoğlu, Essonnes Senatörü Serge Dassault ve Corbeil-Essonnes Belediye Başkanı Jean-Pierre Bechter katıldı.

Açılışa bölgede yaşayan Türkler de yoğun ilgi gösterdi. 5 bin metrekarelik dernek binasında cami, kafeterya, toplantı salonları, kütüphane, misafirhane ve market bulunuyor.

Başkan Kılıç, açılıştaki konuşmasında, 8 yıllık emek sonucu, belediye başkanı ve senatörün de yardımlarıyla derneğin yeni binasını açtıklarını ve çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Açılış töreni kurdela kesiminin ardından düzenlenen kermesle sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.